2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Terrortámadás volt az Airbusön?

2016. február 4., csütörtök 10:36, frissítve: csütörtök 11:22

Egyelőre vizsgálják a hatóságok, hogy terrorcselekmény okozta-e a robbanást egy szomáliai utasszállító fedélzetén. A detonáció 3000 méter magasságban történt, a repülőgépnek végül sikerült leszállnia.

Drámai pillanatok: lyukkal az oldalán volt kénytelen kényszerleszállást végrehajtani egy utasszállító Szomáliában. A lyukat robbanás okozta nem sokkal felszállás után, 3350 méter magasságban. Egyes jelentések szerint egy utas szörnyethalt, mert a légnyomáskülönbség következtében kizuhant a gépből – a légitársaság viszont azt állítja, hogy minden utas túlélte a robbanást. Ketten megsérültek, de a gép végül szerencsésen földet ért.

A szomáliai légitársaság gépe a fővárosból a szomszédos Dzsibutiba repült volna, a fedélzeten hatvan utas volt.

„A szomáliai rendőrség, a hírszerzés és az összes biztonsági szolgálat vizsgálja az esetet. A vizsgálatot légügyi hatóság felügyeli. Egyelőre nem akarunk semmilyen következtetést levonni, előbb megvárjuk az eredményeket” – mondta a szomáliai légi közlekedési miniszter, Ali Ahmed Jama Jangali.

Egyes jelentések szerint a gépen bomba robbant, ezt azonban még nem erősítették meg a hatóságok. A térségben rendszeresen hajt végre merényleteket a szélsőséges iszlamista As-Sabaab terrorszervezet, utasszállítókat azonban eddig nem támadott meg.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!