2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 06:50

Terrorként kezelik a finn késelést

2017. augusztus 19., szombat 13:30, frissítve: szombat 13:30

Terrorcselekményként kezeli a pénteki, finnországi késeléses támadást a helyi rendőrség. Turku városában egy 18 éves marokkói származású férfi késsel támadt a járókelőkre, akik közül kettőt halálra késelt, nyolc embert pedig megsebesített. A merénylettel kapcsolatban négy embert vettek őrizetbe.

Egy késsel felfegyverkezett férfi támadt a járókelőkre egy turkui piac környékén. A rendőrök rövid hajsza után lábon lőtték és őrizetbe vették a férfit.

A belváros gyorsan kiürült, mivel a rendőrség felszólította a lakosokat, hogy maradjanak távol a városközponttól, mert több elkövető is bujkálhat még. A félelem azonban később megalapozatlannak bizonyult.

„Vizsgáljuk a történteket, de sajnos nem mondhatok több részletet, például a gyanúsított személyazonosságát nem fedhetem fel. Sokan dolgoznak az ügyön, a titkosszolgálat azt ellenőrzi, hogy szerepel-e valamilyen nyilvántartásban, de vizsgálódik a Bevándorlási Hivatal is a külföldi kinézetű gyanúsított ügyében” – közölte a finn belügyminiszter, aki szerint a késelés kapcsolatban állhat a barcelonai terrortámadással.

A finn rendőrség szombaton azt közölte, hogy terrortámadás történt, a tettes pedig egy 18 éves marokkói férfi.

Turku lakói mécseseket gyújtottak és virágokat helyeztek el a támadás helyszínén. A hatóságok nemcsak a települések belvárosában, de a finn vasútállomásokon és Helsinki repülőterén is fokozták a biztonsági intézkedéseket.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!