2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

TEK: Tartsák be a szabályokat

,

2016. június 23., csütörtök 10:46, frissítve: csütörtök 17:58

A Terrorelhárítási Központ felhívja a helyszínen tartózkodó magyar drukkerek figyelmét, hogy tartsák be a szurkolói zónákban, a stadionokban, illetve a közterületeken érvényes rendszabályokat.

Amennyiben elhagyott csomagra lesznek figyelmesek, vagy valakinek a viselkedése gyanússá válik, azonnal értesítsék közelben tartózkodó rendfenntartókat. A TEK közölte: a partner szolgálatok által működtetett információs csatornákon beérkező adatok arra utalnak, hogy a következő csaknem három hétben szélsőséges csoportok nagy eséllyel követhetnek el terrorcselekményeket a stadionokban, a szurkolói zónákban és forgalmas helyeken.

Szijjártó Péter külügyminiszter azt is közölte: a mobil konzuli egység Lyonból továbbutazik a válogatott következő pályára lépési helyszínére, Toulouse-ba.

„Ami a tegnap éjszakát illeti: a magyar konzuloknak öt esetben kellett ideiglenes útlevelet kiállítaniuk hazatérni szándékozó vagy papírjaikat vesztett magyar állampolgároknak. A mai napon ahogy a magyar szurkolók döntő többsége elhagyja Lyont, úgy a mobil konzuli egységünk is átköltözik Toulouse-ba, hogy az oda érkező magyar szurkolók érdekvédelmét ott is el tudja látni” – fejtette ki.

Romlott a helyzet az elmúlt 48 órában

Nőtt a terrorveszély az Eb-n. Lázár János a külföldi titkosszolgálatokra hivatkozva arról beszélt: az elmúlt két napban romlott a biztonsági helyzet a franciáknál. A Miniszterelnökséget vezető miniszter ezért azt kértek, hogy minden oda utazó vegye komolyan a figyelmeztetést, és regisztráljon a Külgazdasági és Külügyminisztérium honlapján.

„Még messze nincs vége ennek a bajnokságnak, és vannak biztonsági kockázatok, amelyek összességében nem lettek kisebbek. Romlott a helyzet az elmúlt negyvennyolc órában. Olyan előrejelzésünk és olyan tudásunk van, amely fokozott figyelmet kíván és érdemel mindenki részéről. Azt szeretném kérni, hogy legyenek szívesek figyelembe venni a magyar választók, amikor Franciaország felé veszik útjukat” – hangsúlyozta.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!