2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

CPAC Magyarország 2024 07:30

Tarolt Putyin pártja az orosz választáson

2017. szeptember 11., hétfő 10:42, frissítve: hétfő 10:42

Tarolt Vlagyimir Putyin Egységes Oroszország pártja az oroszországi kormányzósági és helyhatósági választáson. A részvételi arány azonban nagyon alacsony volt, még a 30 százalékot sem érte el.

Nem hozta lázba a választópolgárokat a helyhatósági választás a rjazanyi régióban található Kaszimov polgárait.

Vasárnap Oroszország 85 régiójából 82-ben tartottak helyhatósági, regionális vagy kormányzóválasztást. A választók 16 kormányzó személyéről és hat regionális törvényhozás összetételéről is dönthettek. A politikai tisztségekért 42 párt és hat civil egyesület versengett egymással.

Meglepetés nem született a választáson. A Vlagyimir Putyin elnököt támogató Egységes Oroszország Párt jelöltjei nyertek mind a 16 régióban. Az ellenzéki pártok jelöltjei inkább a városokban voltak eredményesek, a kormánypárt Moszkva több kerületében is elvesztette többségét. Az ellenzéki liberális Jabloko párt a mintegy 1500 moszkvai képviselő mandátumból 180-at szerzett meg.

Az eredmény helyett inkább az érdektelenség volt a meglepő. A választásra jogosultak kevesebb mint 30 százaléka járult az urnákhoz, de a fővárosban ez az arány alig 15 százalék. A végleges eredményeket várhatóan kedden teszik közzé.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!