2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

Külföld

Szükségállapot kihirdetését tervezik Csehországban

A cseh egészségügyi miniszter szükségállapot kihirdetését fogja javasolni a kormánynak. A tárcavezető szerint ez az egyetlen módja annak, hogy megfékezzék az egyre terjedő koronavírus-járványt. A javaslatról várhatóan a szerdai kormányülésen döntenek. Csehországban szeptember elején kezdett el gyors ütemben emelkedni a koronavírus miatt kórházi kezelést igénylő súlyos esetek száma. Jelenleg 820 beteget ápolnak egészségügyi intézményekben, ami több mint négyszerese a hónap eleji számoknak. A visegrádi országban eddig 65 ezer 900 embernél mutatták ki a fertőzést. Montenegróban viszont nem halasztják tovább a tanévkezdést Montenegróban.

  • Szükségállapot kihirdetését tervezik Csehországban

A kedvezőtlen koronavírus-járványhelyzet és a szigorúbb intézkedések bevezetése ellenére a montenegrói kormány úgy döntött, nem halasztja tovább a korábban október elsejére tolt tanévkezdést, és a diákok csütörtökön visszaülhetnek az iskolapadokba. 

Valójában csak a diákok egy része megy vissza az iskolába, másik részük otthonról, online oktatás keretében tanul majd. Az általános iskolákban elsőtől hatodik osztályig tantermi oktatás folyik majd legfeljebb négy, harmincperces órával, míg a középiskola első osztályában legfeljebb hat, harmincperces órát lehet megtartani. A többi tanuló otthonról tesz eleget tankötelezettségének.

A Nyugat-Balkánon - Horvátországot kivéve - hétfőről keddre 342-vel nőtt az igazolt fertőzöttek és 22-vel a halálos áldozatok száma.

Keddre a regisztrált fertőzöttek száma Szerbiában 30-cal 33 ezer 414-re, Koszovóban 56-tal 15 ezer 520-ra, Észak-Macedóniában 48-cal 17 ezer 679-re, Montenegróban 128-cal 10 ezer 441-re, Bosznia-Hercegovinában pedig 80-nal 26 ezer 997-re emelkedett.

Szerbiában az utóbbi 24 órában eggyel 748-ra, Észak-Macedóniában néggyel 729-re, Bosznia-Hercegovinában tizenkettővel 833-ra, Montenegróban pedig öttel 163-ra emelkedett a halottak száma. Koszovóban az utóbbi napon nem regisztráltak egyetlen halottat sem, így a Covid-19 betegség szövődményeibe eddig 625-en haltak bele.

Több fertőzött egy tengeri kirándulóhajón Görögországban

Befutott kedden az Athén melletti Pireusz kikötővárosba az a német kirándulóhajó, amely az év első felében a koronavírus-járvány miatt bevezetett zárlat feloldása után elsőként tért vissza Görögországba, de a fedélzetén rövid időn belül kiderült, hogy a személyzet több tagja is fertőzött - jelentette az ANA görög hírügynökség. 

A német TUI vállalat által működtetett Mein Schiff 6 nevű hajó 922 utast és 666 fős személyzetet szállít. Senki nem szállhat partra Athénban, először a görög egészségügyi hatóságok koronavírus-teszteket végeznek a hajón.

A TUI közlése szerint a fertőzött alkalmazottak tünetmentesek. A görög sajtóban kedden olyan hírek is megjelentek, hogy az érintettek második tesztje már negatív lett.

A kirándulóhajóra induláskor csak egészséges utasok szállhattak fel, negatív koronavírus-teszttel.

A Mein Schiff 6 az első kirándulóhajó, amely a járvány okozta leállás után visszatért a görög vizekre. Szeptember közepén kötött ki Krétán, ahonnan vasárnap este indult el az Athén melletti Pireusz felé. Hétfőn a fertőződések észlelése miatt Mílosz szigeténél is kénytelenek voltak megállni.

Hír TV/MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!