2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Szöul békülni próbál

2017. július 17., hétfő 15:32, frissítve: hétfő 16:03

Katonai tárgyalásokat és a családegyesítések folytatását javasolja Dél-Korea északnak a két ország közti feszültség enyhítésére. Szöul annak ellenére próbálna békülni Phenjannal, hogy a kommunista rezsim egyre gyakrabban hajt végre sikeres rakétateszteket.

Öröm phenjani módra: színpompás parádéval ünnepelte Észak-Korea, hogy egy lépéssel közelebb került egy jövőbeli tömegmészárláshoz a július 13-i sikeres interkontinentális rakétateszttel. Kim Dzsongun észak-koreai vezető ki is tüntette azokat, akik hozzájárultak a fejlesztéshez, amelynek révén Alaszka is lőtávolba került a kommunista rezsim rakétáinak – legalábbis egyes szakértők szerint.

A legközelebbi célpont, a szomszédos Dél-Korea mégsem háborúra, hanem békére készül, és párbeszéddel enyhítené a két ország közti feszültséget.

„A tárgyalások és az együttműködés a két Korea között a feszültség csökkentésére és a béke megteremtésére elengedhetetlen ahhoz, hogy egy mindkét félnek előnyös Korea-közi kapcsolatot alakítsunk ki, és megoldjuk észak nukleáris problémáját” – nyilatkozta a dél-koreai egyesítési miniszter.

Szöul ezért katonai tárgyalásokat kezdeményezett Észak-Koreával. A péntekre tervezett egyeztetések helyszíne Panmindzson határtelepülés lehet. A szöuli vöröskereszt augusztus elsején ugyanott találkozna Phenjan képviselőivel a családegyesítések ügyében. Észak egyelőre nem válaszolt a kezdeményezésre.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!