2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 15:10

Szörnyűség a vidámparkban, négy áldozatot követelt a hullámvasút

,

2016. október 25., kedd 11:06, frissítve: kedd 11:56

Tragédia Ausztrália legnagyobb vidámparkjában. Négy felnőtt meghalt, amikor felborult egy vízi hullámvasút, az áldozatok pedig a futószalag alá szorultak.

Helyszínelés Ausztrália legnagyobb vidámparkjában. Az egyik vízi hullámvasúton kerek csónakokkal robogtak le a látogatók a sebes zuhatagokon. A cseppet sem veszélytelen útvonalon két jármű összeütközött, az egyik pedig a futószalag alá szorult. Az élményparkban a csónakok helyenként a 45 kilométer per órás sebességet is elérik.

„Az egyik hullámvasút meghibásodott, emiatt két ember kirepült a csónakból, ketten bennragadtak. Két férfi és két nő” – ismertette Gavin Fuller, a queensland-i mentőszolgálat megbízott igazgatója.

Sajtóértesülések szerint a csónakban még ketten utaztak, a lányok valószínűleg az áldozatok hozzátartozóik.

„Mélységesen megrázott és elszomorított bennünket, ami történt. Együtt érzünk az érintett családtagokkal és szeretteikkel” – mondta Craig Davidson, a Dreamworld vidámpark vezérigazgatója.

A látványosságot 1986-ban nyitották meg, áprilisban egyszer már bezárták egy hétvégére, mert egy látogató majdnem belefulladt a vízbe.

„Együttműködünk a parkkal, hogy megpróbáljuk kideríteni, hogy történhetett ez a tragédia. Ebben a pillanatban azt tudom megerősíteni, hogy 4 felnőtt veszítette életét a balesetben” – nyilatkozta Todd Reid, a queensland-i rendőrség nyomozója.

A széleskörű vizsgálatok idejére az egész vidámparkot bezárták.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!