2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Sissi zsiráfjától a biodómig 03:00

Szólt a sziréna – ez még csak gyakorlat volt Japánban

2017. március 17., péntek 11:46

Rakétavédelmi gyakorlattal és katonai felderítő műholddal készül Japán az újabb észak-koreai rakétakilövésekre. A kommunista rezsim legutóbb két hete tesztelte ballisztikus fegyverét, amely a japán partok mellett csapódott a tengerbe.

Rakétatámadásra figyelmeztet a sziréna és a hangosbemondó a japán Oga városában. A helyiek pedig fegyelmezetten vonulnak be a kijelölt épületekbe. Ez egyelőre csak gyakorlat, de még nincs két hete, hogy egy észak-koreai rakéta innen 20 kilométerre csapódott be a tengerbe – és a szomszédos kommunista rezsim további támadásokra készül.

„Ez teljesen más, mint a múltbeli helyzetek. Korábban interkontinentális ballisztikus rakétákat használtak, amelyek el tudnak érni távoli országokat, de most úgy tűnik, hogy olyan rakétát használnak, amelyhez egy kis nukleáris robbanófejet lehet erősíteni” – mondta egy helyi lakos.

A tengerparti város már régóta célkeresztben van: Észak-Korea 1993-ban kezdte el ebbe az irányba tesztelni a szovjet Scud rakétákból továbbfejlesztett ballisztikus fegyvereket.

„Mi a kormányban úgy gondoljuk, hogy szükség van arra, hogy a közvéleményt tájékoztassuk arról, pontosan mit csináljanak, amikor ballisztikus rakétakilövésről értesülünk. Ez a gyakorlat rendkívül fontos” – jelentette ki a japán kabinetfőtitkár.

Japán máshogy is készül a jövőbeli észak-koreai rakétatámadásokra: a szigetország katonai felderítő műholdat bocsátott fel, a berendezés egyik feladata, hogy nyomon kövesse a kommunista rezsim katonai tevékenységeit.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!