2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Szokatlan gyorsasággal ratifikáltuk

2016. május 25., szerda 07:19, frissítve: szerda 08:11

Magyarország szokatlan gyorsasággal ratifikálta a párizsi klímacsúcson elfogadott megállapodást.

Szokatlannak nevezte az egyik vezető környezetvédelmi hírportál, hogy az uniós országok közöl Magyarország elsőnként ratifikálta a tavalyi, párizsi klímakonferencián létrejött megállapodást. Szakértők szerint ez azért is furcsa, mert Magyarország és Lengyelország, vagyis a kelet-európai országok általában ellenzik az EU kemény környezetvédelmi előírásait. A Climate Home értesülései szerint Áder János köztársasági elnök jelentős szerepet játszott a gyors ratifikálásban. A környezetvédelmi hírportál szerint a következő ország a sorban Franciaország lehet, ahol a szenátus június nyolcadikán szavaz a párizsi klímavédelmi csúcson elfogadott dokumentumról.

Cenzúrázzák a kiürítést

A görög kormány cenzúrázza az idomeni tábor kiürítését – állítja a görög ellenzék. Az Ekathimerini jobbközép napilap beszámolója szerint az Új Demokrácia párt szóvivője szerint a hatóságok hat kilométeres tilalmi zónát vontak a tábor köré, amelyből szinten minden újságírót eltávolítottak. Az ellenzéki párt szóvivője szerint ez a cenzúrázott esemény sérti a sajtószabadságot, és nemzetközi kritikáknak teszi ki az országot, és ha Görögország jogállam lenne, akkor a kormánynak nem kellene tartani a nyilvánosára kerülő információktól.

Új választásokat szeretnének

A horvátok döntő többsége új választásokat szeretne, legalábbis erre utalnak a Zágrábtól északra lévő három megyében végzett közvélemény-kutatások, amelyek szerint a megkérdezettek 63 százaléka tartaná jónak az előzetes választások kiírását, amit csak mindössze 15 százalék ellenez. Ha most tartanák a választásokat, akkor a 3. választási körzetet alkotó három megyében az ellenzéki Szociáldemokrata Párt nyerne 33 százalékkal, a két kormánypárt közül a Horvát Demokrata Közösség pedig csak ennek felét, 17 százalékot szerezne, a Most pedig alig lépné át a parlamentbe való bejutáshoz szükséges 5 százalékos küszöböt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!