2024. 07. 04. Csütörtök Ulrik napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Szlovénia nem tartja korrektnek a horvát eljárást

2015. szeptember 20., vasárnap 08:07, frissítve: vasárnap 12:01

Ausztriába ma Szlovénia felől is megékezett az első migránscsoport. A 200 fős csoport gyalog lépte át a határt, és Graz felé indultak tovább. Közben a szlovén miniszterelnök kijelentette: nem tartja korrektnek Horvátország eljárását a migránsválság kezelésében.

Miro Cerar hozzátette: a horvát miniszterelnök telefonon közölte vele, hogy Zágráb elvesztette az irányítást az események felett és tranzitfolyosót létesített Szlovénia és Magyarország felé. A szlovén kormányfő szerint a horvátok nem teljesítik uniós kötelezettségeiket: országukból szombaton több mint 1500-an érkeztek Szlovéniába.

„A mi kötelességünk az egyezményeknek megfelelően az, hogy regisztráljuk az embereket, ellenőrizzük személyazonosságukat, és megállapítsuk, hogy beléphetnek-e az Európai Unió területére, vagy sem. Ha a helyzet tovább nő és meghaladja a hatóságaink kapacitását, lerövidítjük az eljárást. Eddig sikeresek voltunk. Mindenekfelett igyekeztünk tudatni, hogy emberségesek vagyunk, nem akarunk erőszakot, azt akarjuk, hogy ezek az emberek ellenőrzött keretek között jussanak el úti céljukig, néhányukat pedig lehetőségeinkhez mérten befogadjuk Szlovéniába” – jelentette ki a szlovén miniszterelnök.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!