2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Szijjártó: Új megállapodás kell a britekkel

2016. október 20., csütörtök 07:26, frissítve: csütörtök 10:21

A magyar külgazdasági és külügyminiszter szerint bármilyen felmerülő akadály az uniós–brit kapcsolatokban a magyar gazdaságnak is rendkívül komoly károkat okozhat.

A magyar gazdaság növekedési pályáját is alapvetően befolyásolja, hogy milyen konkrét megállapodás jön létre a brit kormány és az Európai Unió között Nagy-Britannia kilépéséről – jelentette ki londoni tárgyalásai után Szijjártó Péter.

Hangsúlyozta, hogy Magyarország kifejezetten ellenzi egyes brüsszeli intézmények magatartását, amelyek politikai büntetést helyeznek kilátásba Nagy-Britanniával szemben a kilépési döntés miatt.

„Magyarország kizárólag olyan európai uniós stratégiához fogja a hozzájárulását adni, amely prioritásként fogja kezelni az Európai Unió és a Nagy-Britannia közötti gazdasági, kereskedelmi befektetési kapcsolatok szabadságának és akadálytalanságának a fenntartását. Mi úgy gondoljuk, az tévút, hogy egyes európai intézmények abban gondolkoznak, hogy Svájccal, Norvégiával kötött megállapodásokból kiinduló megállapodást akarunk kötni Nagy-Britanniával. Mi úgy látjuk, hogy egy teljesen egyedi, vadonatúj, az eddigieket semmilyen módon alapul nem vevő megállapodást kell kötnünk, ugyanis Nagy-Britannia fontossága gazdasági, befektetési és kereskedelmi szempontból nem mérhető egyetlen más olyan országhoz sem, amelyek egyébként szoros kapcsolatban vannak az Európai Unióval” – mondta a miniszter.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!