2024. 08. 02. Péntek Lehel napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Komment 06:00

Külföld

Szijjártó Péter: Ennek a konfliktusnak nincs megoldása a harctéren

„Abba kell hagyni a vérontást” – idézte Szijjártó Péter CNN-nek adott nyilatkozatát a Mandiner.

  • Szijjártó Péter: Ennek a konfliktusnak nincs megoldása a harctéren

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter interjút adott a CNN-nek washingtoni látogatása alkalmából. A The Lead with Jake Tapper című műsorban Szijjártó elmondta: mi, magyarok, akik a háború szomszédságában élünk, érezzük annak hatásait. Emlékeztetett: több mint 1,3 millió ember menekült Magyarországra Ukrajnából, a háború magas inflációt és energiaárakat okoz.

A külügyminiszter leszögezte: Magyarország álláspontja szerint abba kell hagyni a vérontást, de az Európai Unió és a NATO eddig tett lépései nem elegendőek, mert a helyzet egyre rosszabbodik. Szijjártó hangsúlyozta: ha nem vagyunk képesek megállítani a háborút, további százezrek halhatnak meg.

A miniszter úgy látja: ennek a konfliktusnak nincs megoldása a harctéren. Az elmúlt két és fél évben hiába érkezett rengeteg fegyver Ukrajnába, mégsem sikerült fordítani a harcok menetén, az oroszok továbbra is jelen vannak. Szijjártó elmondta: a magyar álláspont szerint tárgyalóasztalhoz kell ültetni a feleket, hogy olyan megállapodás születhessen, ami tartós és igazságos békét teremt a térségben.

Az amerikai belpolitikáról is megszólalt Szijjártó Péter: kifejtette, hogy Donald Trump elnöksége idején jobbak voltak a magyar-amerikai kapcsolatok, és hazánk abban érdekelt, hogy ezek a kapcsolatok javuljanak.

„Tapasztalataink szerint erre nagyobb esély van, ha az Egyesült Államok elnöke Donald Trump lesz” – jelentette ki a külügyminiszter.

Forrás: Mandiner

Fotó: Getty Images

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

18 magyar állampolgárt menekítettek ki Libanonból

18 magyar állampolgárt menekítettek ki Libanonból

Szijjártó Péter tájékoztatása szerint, 165 magyar állampolgárral vették fel a kapcsolatot, akik Libanonban tartózkodtak, közülük tizennyolcan vették igénybe a Magyar Honvédség repülőgépét, további tizenegy külföldivel együtt.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!