2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:30

Szijjártó nyilatkozatától hangos a sajtó

2017. március 17., péntek 08:16, frissítve: péntek 08:33

A török hírügynökség azt emelte ki Szijjártó Péter tegnapi nyilatkozatából, hogy Brüsszel hazudott Törökországnak. Külföldi lapszemlénkben arról is olvashatnak, hogy a horvát környezetvédelmi és energiaügyi miniszter szerint nem adhatják el a tehenet egy bécsi szeletért.

Magyarország azt állítja, hogy az EU hazudott Törökországnak a migrációs megállapodás megkötésekor – ezzel a címmel számolt be a török Anadolu hírügynökség Szijjártó Péter csütörtöki kijelentéséről. Az Anadolu azt is kiemelte, hogy a magyar külgazdasági és külügyminiszter szerint a brüsszeli bürokraták viselkedésükkel az Európai Unió biztonságát sodorják veszélybe. A török hírügynökség aláhúzta, hogy Szijjártó szerint nem Törökország hibázott – teljes egészében Brüsszel a bűnös.

„Vigyetek ki bennünket az EU-ból” – a skót halászok dühösek a skót miniszterelnökre a legutóbbi függetlenségi követelések miatt – írja egy londoni lap. A halászat jelentős ágazat Skóciában, a skót halászok azzal vádolják a miniszterelnököt, hogy őket nem kérdezte meg, mielőtt közzétette az Európai Unióban való maradásról szóló „elkeseredett” javaslatát. Egy halászfalu képviselője szerint az ő településük 93 százalékban szavazott az Európai Unió elhagyására.

Dolgozik az INA visszavásárlására alakított horvát bizottság – erről nyilatkozott a zágrábi Vecernji listnek Slaven Dobrovic horvát környezetvédelmi és energiaügyi miniszter. A miniszter szerint jelenleg azt a modellt keresik, amely biztosítja az olajcég visszaszerzését a MOL-tól. Dobrovic úgy fogalmazott, hogy az INA visszavásárlása komoly dolog, nem adhatják el a tehenet egy bécsi szeletért. A miniszter ezzel arra utalt, hogy nem bocsáthatják áruba a Horvát Elektromos Műveket azért, hogy visszavásárolják az INA-t.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!