Szigorúan őrzött diplomatanegyedben robbantottak + Videó

RÁ, 2012. február 13., hétfő 19:15, frissítve: hétfő 19:15
Felrobbantották az izraeli nagykövetség egyik kocsiját Újdelhiben. A benne ülő diplomatafeleség megsebesült az indiai rendőrség szerint. Hasonló merényletet próbáltak meg végrehajtani Grúziában, Tbilisziben is, de a rendőrök ott időben hatástalanították a pokolgépet. Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök szerint Irán áll a merényletek mögött.

A robbanás Újdelhi szigorúan őrzött diplomatanegyedében, a többszörös kordonnal védett izraeli nagykövetség mellett történt. Az izraeli diplomata autója teljesen kiégett, felesége súlyosan megsérült.

Az indiaival szinte egy időben Grúziában is hasonló merényletet terveztek. Egy őr azonban észrevette, hogy valaki gyanús tárgyat erősít egy izraeli diplomata autójának alvázára, így sikerült hatástalanítani a pokolgépet. Bár a vizsgálat még tart, Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök megnevezte a tetteseket.

– A támadások mögött Irán és a megbízottja, a Hezbollah áll. Irán a terrorizmus legnagyobb exportőre a világon, és a kormányunk partnereivel együttműködve mindent megtesz az onnan eredő terrorizmus ellen" – mondta az izraeli kormányfő.

Az izraeli külügyminiszter szerint a zsidó állam képes felderíteni a tettesek kilétét. Az izraeli diplomáciai képviseletek védelmét egyébként megerősítették az elmúlt hónapokban, mert több figyelmeztetést is kaptak készülő támadásokról. Irán korábban azzal vádolta meg Izraelt, hogy ügynökei több iráni atomtudóst likvidáltak.

Forrás: Hír TV
hirdetés
Legfrissebb
Legolvasottabb
hirdetés