2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Százezrek tüntettek a migránsok betelepítése mellett

2017. február 19., vasárnap 12:56

Több százezren tüntettek szombaton a bevándorlás mellett Barcelonában. A katalán civilek által szervezett demonstráció résztvevői azt követelik a spanyol és a brüsszeli vezetéstől, hogy fogadjanak be több háborús menekültet.

Százezrek vonultak fel Barcelona belvárosában szombaton, hogy számon kérjék a kormány tétovázását menekültügyben. A madridi vezetés a megígért tizenhétezer helyett eddig mindössze ezer menekültet fogadott be.

„Követeljük az összes kormánytól, hogy engedjék be az Európa kapujánál várakozó több ezer embert. Követeljük, hogy a már itt lévő bevándorlók életminőségén is javítsanak” – mondta Ruben Wagensberg, a tüntetés egyik szervezője.

A tüntetők erkölcsi kötelességnek tekintik a háború elől menekülők befogadását. Tavaly ötezer menedékkérő fulladt a Földközi-tengerbe, miközben próbálták elérni Európa partjait.

„Egy csomót egyeztetnek, de nem oldják meg a problémát. Azért jöttünk ki az utcára, hogy felébresszük őket. Nagyon szomorú látni, ahogy gyerekek és idősek élnek, nemcsak Szíriában, de sok más helyen is” – mondta egy tüntető.

Spanyolországban egyébként már most is sok külföldi származású ember él, a lakosság több mint tíz százaléka bevándorló.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!