2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:35

Szaftos megjegyzéseket írt Trumpról a kirúgott FBI-igazgató

Hír TV

2018. április 20., péntek 16:34, frissítve: péntek 18:06

A dokumentumokat tegnap kapta meg az amerikai törvényhozás, 15 oldal már azonnal eljutott a sajtóhoz. Donald Trump tagadja az állításokat, szerinte a szövetségi nyomozóiroda vezetője titkos, és bizalmas információt szivárogtatott ki James Comey.

– James, ő híresebb lett, mint én – 2017 januárjában még így mutatta be Donald Trump elnök az FBI akkori igazgatóját. Alig 5 hónappal később azonban már kirúgta a Szövetségi Nyomozó Iroda első emberét. Azért kellett távoznia, mert az elnök akarata ellenére tovább vizsgálta a választási kampányba való orosz beavatkozás körülményeit.

Comey nemrég megjelent emlékirataiban nem éppen hízelgő dolgokat ír a Fehér Ház lakójáról.

Csütörtök este a tavaly január és április közötti, Trumppal 7 négyszemközti beszélgetéséről készült feljegyzéseit kapta meg a kongresszus. 4 titkosított, és részben kitakart, három nem titkosított. Ebből 15 oldal a médiához is eljutott, igaz több részlet kitakarva.

Ebben James Comey felidézte találkozásait az elnökkel. Azt írta: Trump lojalitást vár el. Nem válaszoltam, nem bólintottam, vagy arcvonásom se rezdült. Amit észrevett, mert később visszatért erre."

Egy másik feljegyzés szerint Comey-t arra kérte Trump, hogy ejtse a vizsgálatot az azóta szintén kirúgott nemzetbiztonsági tanácsadója, Michel Flynn ellen. Trump Twitter-bejegyzésben utasította vissza az állításokat.

„James Comey jegyzetei most jelentek meg, és világosan megmutatják, nem volt összejátszás, nem volt befolyásolás, Viszont minősített információkat szivárogtatott ki. Folytatódik a boszorkányüldözés?" – írta Donald Trump

A Comey-jegyzetek pikáns részleteket is tartalmaznak:

Trumpot már korábban, az elnökválasztási kampányban azzal vádolták meg, hogy 2013-ban a Miss Universe szépségverseny moszkvai állomásán prostituáltak társaságát élvezte hotelszobájában. Comey, amikor erről kérdezte Trumpot, ő azt felelte, Putyin azt mondta neki, az orosz prostik a leggyönyörűbbek a világon. Ennek ellentmond egy tavaly februári twittje trumpnak, amely szerint nem ismeri az orosz elnököt.

Az úgynevezett memókat az igazságügyi tárca adta át 3 három republikánus képviselő követelésére. Szerintük ezek azt bizonyítják, hogy Comey megbízhatatlan, és, ami még ennél is fontosabb a számukra, hogy nem áll meg a Trump elleni vád, amely szerint akadályozta volna az igazságszolgáltatást, az FBI-igazgató kirúgásával.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!