2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Sürgős cselekvésre szólított fel Áder János

2015. november 30., hétfő 16:10

Kötelező és egyetemes érvényű klímamegállapodást sürgetett az ENSZ éghajlat-változási konferenciáján a francia elnök.

Francois Hollande szerint a Föld jövője dől el, ha nem sikerül most először olyan globális egyezményt elfogadni annak érdekében, hogy a Föld légkörének melegedése ne haladja meg a 2 Celsius-fokot. A tervezett megállapodás a következő 20-30 évre lenne érvényes, és az öt év múlva lejáró kiotói egyezményt váltaná fel. Az Egyesült Államok ellenzi egy jogilag kötelező érvényű dokumentum elfogadását. Az amerikai elnök beszédében viszont bejelentette, országa tíz éven belül a 2005-ös szint alá szeretné csökkenteni a szén-dioxid-kibocsátást.

Áder János köztársasági elnök beszédében a világ országait sürgős cselekvésre szólította fel. Az államfő egy visszatérő álmából idézett, amelyben a ma még meg nem született unokája Áder János és a többi vezető politikus szemére hányja tétlenségét.

„Miért hagytátok mindazok előrejelzéseit, akik megjövendölték, hogy ha az emberiség nem változtat felelőtlen magatartásán, annak súlyos következményei lesznek: aszályok, árvizek, elsivatagosodás, pusztító természeti katasztrófák, éhínség, migráció, háborúk. Pedig az ezredfordulót követően ti is mindennap a saját bőrötökön érezhettétek a természet jelzéseit. A tudományos érveken túl ez hogyhogy nem volt elég meggyőző a számotokra?” – tette fel a kérdést Áder János.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!