2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Sorkötelezettséggel válaszolhatnak a terrorfenyegetettségre

2016. augusztus 24., szerda 08:15, frissítve: szerda 09:45

Németországban visszaállíthatják a sorkötelezettséget a terrorfenyegetettség miatt. Nemzetközi lapszemle.

Németországban szükség esetén visszaállíthatják a sorkatonai szolgálati kötelezettséget a kormány szerdán elfogadandó vészhelyzeti védelmi terve alapján – mondta a Bundestag belügyi bizottságának elnöke a Deutschlandfunk országos közszolgálati rádiónak nyilatkozva. A kormánypárti politikus rámutatott: továbbra is él az alaptörvény azon rendelkezése, hogy külső fegyveres támadás esetén általános hadkötelezettség van érvényben.

Nagy-Britannia súlyosan megsérti a nemzetközi jogot a Szaúd-Arábiával folytatott fegyverkereskedelemmel egy nemzetközi szervezet szerint – tudósít a Guardian. A segélyszervezeteket tömörítő Oxfam szerint a szaúdiak civileket is bombáznak a szomszédos Jemenben, amihez a fegyvereladásokkal közvetetten a szigetország is hozzájárul.

Jelentősen visszaesett a turizmus Párizsban a terrortámadások és a szélsőséges időjárás miatt – jelenti honlapján a BBC. Tavalyhoz képest egymillióval kevesebb külföldi látogatott a francia fővárosba, ami becslések szerint 750 millió eurós bevételkiesést jelent. Ez nagy csapás a francia gazdaságnak, hiszen az ország hazai össztermékének hét százaléka a turizmusból származik.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!