2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Sokan megsérültek egy pakisztáni tűzben

,

2016. december 5., hétfő 18:00, frissítve: hétfő 19:22

Legkevesebb tizenegy ember meghalt, hetvenöt pedig megsérült egy szállodatűzben Pakisztánban. A lángok a földszinti konyhában csaptak fel, ezért többen az ablakon keresztül, összekötött lepedőkbe kapaszkodva menekültek a tűz elől. A polgármester szerint a hotelnek nem volt sem vészkijárata, sem tűzvédelmi rendszere.

Egymásba kötött lepedőkön leereszkedve menekültek a lángok elől egy szálloda vendégei a pakisztáni Karacsiban. A tűz a hotel földszinti konyhájában keletkezett, ezért sokan az emeleteken rekedtek.

A katasztrófa hétfő hajnalban történt, a vendégek feltehetően még aludtak. Többen életüket veszítették, sokan megsérültek.

„Hetvenöt sérültet szállítottak be, öt személy van a sürgősségi osztályon. Eddig tizenegy holttestet hoztak ide, közülük hét férfi” – mondta Seemi Jamali, a karacsi kórház képviselője.

A helyszínre három tűzoltó egység érkezett, amelyek három óra alatt fékezték meg a lángokat.

A szálloda négycsillagos, és több mint négyszáz szobája van. A helyi polgármester szerint nem rendelkezett sem tűzriasztó rendszerrel, sem pedig vészkijáratokkal.

Pakisztánban gyakran előfordulnak hasonló balesetek az épületek hiányos karbantartása és a biztonsági előírások megszegése miatt. Az ország történetének legsúlyosabb ilyen katasztrófája szintén Karacsiban történt: 2012-ben 255-en haltak meg, amikor leégett egy textilgyár.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!