2024. 09. 29. Vasárnap Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Ottó 03:00

Külföld

Sok a vesztesége az izraeli hadseregnek

Legkevesebb 169 izraeli katona esett el a szombat óta tartó összecsapásokban a terrorista erőkkel - jelentette be Daniel Hagari katonai szóvivő szerdán.

  • Sok a vesztesége az izraeli hadseregnek

A Gázai övezet szomszédságát zárt katonai területté nyilvánították. "A területre való belépés szigorúan tilos, és komoly biztonsági kockázattal jár" - nyilatkozta a katonai szóvivő.

A folyamatos harcok, rakétatámadások és betörési kísérletek árnyékában megkezdődtek a temetések Izraelben. A helyi szokások szerint a temetéseken a rokonok és a barátok mellett részt vesznek a távolabbi ismerősök is. Szerdán jelentős tömegek járulnak a temetőkbe Izraelben.

A hatóságok bejelentették a helyi médiában, hogy segélyvonalakat hoznak létre, melyeken információt lehet kérni a Gázai övezetbe hurcoltakról, a családok bejelenthetik szeretteik eltűnését, s információhoz lehet jutni a nem jelentkező katonák felől.

Szerda délben is több alkalommal lőttek rakétákat a dél-izraeli települések felé a Gázai övezetből, megszólaltak a légvédelmi szirénák az övezettel északról szomszédos Askelonban, s az övezet nyugati szomszédságában számos ponton.

Az övezetet uraló Hamász iszlamista terrorszervezet ciszjordániai vezetősége felszólította a terrorszervezet ciszjordániai tagjait és szimpatizánsait, hogy tartsanak a Hamászt támogató felvonulásokat, és próbáljanak összetűzésbe kerülni a Ciszjordániában lévő izraeli katonákkal.

Izrael északi határánál a Naharíjától délre fekvő területeket igazgató helyi önkormányzat felszólította a lakosokat, hogy ne menjenek a tengerpartra, mert ott "katonai tevékenység folyik".

Borítókép: Shutterstock

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A tabella élére ugrottak Szoboszlaiék

A tabella élére ugrottak Szoboszlaiék

A Szoboszlai Dominikkal felálló Liverpool 2-1-re győzött a Wolverhampton Wanderers vendégeként az angol labdarúgó-bajnokság hatodik fordulójának szombat esti mérkőzésén, sikerével pedig átvette a vezetést a tabellán.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!