2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

A Hold válaszolt - Portréfilm Bay Zoltánról

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Soha nem látott szárazság tombol a kenguruk földjén

Évtizedek óta nem látott szárazság pusztít Ausztráliában. Az ország kormánya 1,8 milliárd dollárnyi segélyt folyósít a gazdáknak a károk enyhítésére. A hatóságok szerint a csapadékhiány miatt válságba kerülhet az ország gazdaságának alapját jelentő állattartás is. Az előrejelzés alapján a kontinensen a következő napokban is folytatódik a hőség.

  • Soha nem látott szárazság tombol a kenguruk földjén

Soha nem látott szárazság tombol Ausztrália keleti részén. A kormány ezért 250 millió ausztrál dollárnyi, vagyis több mint 54 milliárd forintnyi segélyt nyújt a gazdáknak. A teljes segélycsomag közel 1,8 milliárd ausztrál dollár, vagyis 400 milliárd forintot tesz ki.

„Szeretném, ha a helyi gazdálkodók, a helyi közösségek tudnák, hogy mellettük állunk. Nagyon, nagyon szoros kapcsolatban vagyok a miniszterelnökkel, a mezőgazdasági miniszterrel és helyi fejlesztési miniszterrel, hogy biztosítsuk az intézkedéseket. Ez a mostani, harmadik intézkedés 1,8 milliárdra növeli a szövetségi hozzájárulást és még áll előttünk feladat” – közölte Michael McCormack ausztrál miniszterelnök-helyettes.

A kormányzat szerint a pénzt a helyi infrastruktúrára fordítják majd a szárazság sújtotta részeken. Alacsony kamatozású kölcsönöket igényelhetnek majd a gazdák 2 millió dollárig, vagyis 410 millió forintig, valamint bizonyos felszerelések esetében adókedvezményt is nyújtanak.

„Megduplázzuk a koncesszió hitelek mértékét a gazdák számára. Ez nagyon fontos, egymillióról kettőre. Nagyon fontos, hogy biztosítsuk az emberek hozzáférését a pénzhez, hogy a szükséges beruházásokat megtegyék, hogy még rugalmasabbak legyenek és amennyire csak lehet: szárazságállók” – nyilatkozta Malcolm Turnbull ausztrál miniszterelnök.

A kormányt pénzt ad a meteorológiai intézetnek is, hogy még pontosabb előrejelzésekre képes infrastruktúrát fejlesszenek ki, hogy a farmerek jobban tudjanak tervezni. A szárazság az elmúlt hetekben bozóttüzeket okozott, a meteorológiai intézet szerint az átlagosnál szárazabb időjárás folytatódni fog.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!