2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

A Hold válaszolt - Portréfilm Bay Zoltánról

Következik:

Híradó 12:00

Snowden kiállt a kirúgott FBI-igazgatóért

2017. május 11., csütörtök 07:26, frissítve: csütörtök 08:08

Edward Snowden, az amerikai lehallgatási botrány kirobbantója is ellenzi az FBI igazgatójának kirúgását az orosz TASZSZ hírügynökség szerint. Nemzetközi lapszemle.

SMS-ben figyelmeztetett több millió pakisztánit a kormány, hogy tartózkodjanak az istenkáromló üzenetek terjesztésétől – számolt be az indiai Hundustan Times. A pakisztáni távközlési hatóság által küldött SMS szerint bűncselekménynek számít az istenkáromlónak vélt internetes tartalmak letöltése és továbbítása is. Az ázsiai országban rendszeresek a lincselések az istenkáromlók ellen. Áprilisban több száz férfi vert agyon egy 23 éves, újságírást tanuló diákot.

Nőtt az Egyesült Királyságba kivándorolni szándékozó lengyelek száma, a legtöbben az Európai Unióból való brit kilépés előtt akarnak ott letelepedni – derül ki a Puls Biznesu lengyel gazdasági hírportálon ismertetett felmérésből. A lap szakértői véleményekre hivatkozva azt írja: bár nem lehet tudni, hogy a személyek mozgását illetően milyen eredményre jutnak a kiválási tárgyalások, az Egyesült Királyságban letelepedni szándékozók közül azok lehetnek előnyösebb helyzetben, akik többéves tartózkodást mutathatnak ki.

Kiállt az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) menesztett igazgatója, James Comey mellett Edward Snowden, az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) lehallgatási programját leleplező informatikus. Az Oroszországban élő férfi a Twitteren azt írta: „Az FBI igazgatója hosszú évek során arra törekedett, hogy politikai tevékenységem miatt börtönbe juttasson engem. Ha én kiállhatok az elbocsátása ellen, akkor ezt ti is megtehetitek” – üzente honfitársainak.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!