2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Cirkusztestvérek 03:00

Senki nem látta a kormány által megmentett kopt keresztényeket

2016. szeptember 29., csütörtök 08:04, frissítve: csütörtök 11:09

Komoly tartozása van Magyarországnak a menekültekkel szemben. A magyar kormány ezer kopt keresztényt mentett meg az üldöztetéstől, de ezeket a menekülteket még senki nem látta. Külföldi lapszemle.

Magyarország és Lengyelország nem tart egy irányba a globális versenyképesség terén – írja a Business New Europe. A kelet-közép-európai térségben a magyar mutató romlott a legtöbbet, miközben a lengyelek jelentőset léptek előre. Magyarország gazdasági versenyképességét tekintve egy év alatt hat helyet rontott, és már csak a 69. a világon – a cikk alapján az intézmények gyengesége, a rossz oktatási színvonal és az innováció hiánya miatt.

Komoly tartozása van Magyarországnak a menekültekkel szemben – áll a New York Times véleménycikkében. A publicista szerint ha a kormány továbbra is semmibe veszi az emberi jogokat, még többen fogják bírálni a magyarokat, és jogi szankciókra is számíthatnak. A szerző úgy véli: a feszültség csökkentéséhez Magyarországnak párbeszédet kell kezdenie az európai szervezetekkel; a magyar vezetőknek fel kell hagyniuk az idegengyűlölet szításával, a migrációval kapcsolatos társadalmi aggályokat pedig tényekkel, bizonyítékokkal és az emberi jogok melletti elköteleződéssel kell kezelniük.

A magyar kormány ezer kopt keresztényt mentett meg az üldöztetéstől, de ezeket a menekülteket még senki nem látta – írja a Christian Today keresztény napilap. A cikk szerint az emberi jogi szervezetek, a magyar sajtó és még a magyarországi kopt vallási vezetők sem találkoztak az Egyiptomból állítólag kimenekített csoporttal. A Magyar Helsinki Bizottság vezetője „nagyon rejtélyesnek” nevezte a mentőakciót, amely furcsamód még a magyar kopt közösség előtt is titokban maradt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!