2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Sem Le Pent, sem Macront nem akarják

2017. április 27., csütörtök 20:41, frissítve: csütörtök 20:44

Francia diákok csaptak össze a rendőrökkel Párizsban. A tüntetők Marine Le Pen és Emmanuel Macron továbbjutása ellen tiltakoztak az elnökválasztás első fordulójában. Közben folytatódik a kampány, mindkét jelölt a kétkezi munkát végző franciák szimpátiáját próbálja elnyerni.

Párizs központját iskolás fiatalok lepték el, hogy tiltakozzanak az elnökválasztás első fordulójában továbbjutó két jelölt ellen. Akadályozták a forgalmat, ezért a rendőrök közbeléptek. A tüntetők elsősorban az általuk fasisztának tartott Marine Le Pen továbbjutása miatt dühösek, de a centrista Emmanuel Macront sem támogatják.

„Szerintem a Nemzeti Front sikeresen szalonképessé tette magát, és ennek nagyon örülnek. A párt felemelkedése már-már elcsépelt tény. Ugyanakkor azt gondoljuk, hogy nincs veszély, mert 2002-ben is megverték őket, és ugyanez lesz a helyzet idén is. Macront azért nem szeretik sokan a szegényebb rétegekből, mert gőgösnek tartják” – mondta az egyik diáklány.

Közben a kampány új lendülettel folytatódik. Marine le Pen halászni ment, Emmanuel Macron pedig kocsmárosnak állt és egy bárpult mögül beszélgetett a választókkal.

A közvélemény-kutatók jelenleg az Európa-párti jelöltnek adnak több esélyt a győzelemre. „Macron előnye a második fordulóban egyértelmű, a felmérések nagyon pontosak, de a kampány még mindig tart, hátravan a tévévita is, és láttuk az első fordulóban is, hogy a vitának döntő hatása volt a választókra” – vélekedett egy közvélemény-kutató cég munkatársa.

A francia elnökválasztás második fordulóját május hetedikén tartják.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!