2024. 05. 15. Szerda Zsófia, Szonja napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:25

Külföld

Sebastian Kurz: Az illegális migráció tönkreteszi Európát

Továbbra is meggyőződése, hogy a féktelen illegális migráció hatalmas problémát okoz Európának - ezt mondta Sebastian Kurz a Pesti Srácoknak Bécsben. A volt osztrák kancellár önéletrajzi filmjének bemutatóján arról is beszélt, hogy az államoknak igenis meg kell határozniuk, hogy kit engednek be és kit nem.

  • Sebastian Kurz: Az illegális migráció tönkreteszi Európát

Bemutatták Bécsben a korábbi osztrák kancellár, Sebastian Kurz önéletrajzi filmjét. A napjainkban is alig 37 éves politikus rendkívül fiatalon jutott az osztrák politika csúcsára, de kétszer is lemondatták.

"Nagyon elégedett vagyok azzal, amit most csinálok. Persze elismerem, hogy politikusnak lenni izgalmas volt. Fontos küldetés volt az Osztrák Köztársaság szolgálatában állni" - mondta az egykori kancellár.

Sebastian Kurz arra is kitért, hogy a magyar kormánnyal kiváló volt az együttműködésü és, hogy az illegális migráció továbbra is kiemelt probléma Európában.

"Az államoknak meg kell határozniuk, kit engednek be és kit nem, nem dobhatjuk a gyeplőt a lovak közé. Ha meg is engedjük a bevándorlást, csak olyanokat szabad beengednünk Európába, akik gazdagítják és erősítik az országainkat, és nem olyanokat, akik ennek az ellenkezőjét teszik."

Kurz nem titkolja, hogy szívesen visszatérne a politikába, a hozzá közel állók és a szakértők szerint azonban ennek még nem jött el az ideje.

Borítókép: Kurier

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Helyzetjelentés Szlovákiából + videó

Helyzetjelentés Szlovákiából + videó

Szlovákiába érkezett kollégánk, Bende Balázs, aki a Robert Fico szlovák kormányfő elleni merénylet kapcsán elmondta, az országban nagyon megosztott a szlovák társadalom jelentős része. A többség elítéli a támadást, de sajnos vannak olyanok, akik üdvözlik ezt a súlyos tragédiát.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!