2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Schulz szerint Orbán új problémát jelent

,

2017. június 25., vasárnap 20:18, frissítve: hétfő 09:55

Ismét Orbán Viktorral példálózott a német szociáldemokraták kancellárjelöltje. Martin Schulz pártja dortmundi kongresszusán a magyar kormányt nevezte a német migrációs politika első számú kritikusának.

A szociáldemokrata német kancellárjelölt pártja dortmundi kongresszusán nyolcvanperces beszédében kritizálta Angela Merkelt, aki szerinte nem hajlandó vitázni, és ezzel merényletet követ el a demokrácia ellen. Azt is felrótta a kancellárnak, hogy nem lépett fel elég keményen a német menekültpolitikát kritizáló Orbán Viktorral szemben. Az Európai Parlament volt elnöke szerint új problémát jelent a demokratikus Európának, hogy egyes országok vezetői megkérdőjelezik a világ iránti nyitottságot.

„Orbán Viktor magyar miniszterelnök a kereszténydemokratákkal van, és nála senki nem harcolt jobban a német menekültpolitika ellen. Azt mondta, kerítést építenek az országuk köré, és csak idő kérdése, hogy Németország is így tesz. Orbán Viktorról van szó. Ez az ember, akinél jobban senki nem támadta a német menekültpolitikát, díszvendég a kisebbik kormánypárt gyűlésén” – mondta Martin Schulz.

A szociáldemokrata politikus kijelentéseire Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter reagált. Azt üzente, hogy Schulznak mindenről a magyar miniszterelnök jut eszébe, pedig inkább a saját pártjával kellene foglalkoznia, miután három tartományi választáson is vereséget szenvedett.

A felmérések szerint Merkelékre 15 százalékkal szavaznának többen, mint Schulz pártjára, ha most tartanák a választást Németországban.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!