2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Schulz: Merkel hibázott, amikor beengedte a menekülteket

2017. szeptember 3., vasárnap 21:30, frissítve: hétfő 07:59

Angela Merkel német kancellár hibázott, amikor 2015 szeptemberében beengedte Németországba a menekülteket, mert döntésébe nem vonta be az európai partnereket - mondta Martin Schulz szociáldemokrata kancellárjelölt vasárnap este Berlinben, a kormányfőjelöltek televíziós vitáján.

Hangsúlyozta, hogy Merkel „kész tények elé állította” az uniós partnereket, és ez vezetett oda, hogy Orbán Viktor Magyarországa és Jaroslaw Kaczynski Lengyelországa „kivonja magát a felelősség alól, és cserben hagyja Németországot”, holott „sok pénzt fizetünk ezeknek az országoknak”.

Angela Merkel aláhúzta: Martin Schulz is tudja, hogy „Orbán Viktor elvette a menetjegyeket a Budapesten lévő menekültektől, és egyszer csak nem engedte, hogy elinduljanak a vonatok”. Hozzátette: „tudtuk, hogy Magyarország nem hajlandó szolidárisan részt venni” a menekültek ellátásában. Így szeptember 4-én este gyorsan kellett cselekedni a Magyarországon gyalog elindult menekültek ügyében, mert „semmi reményem nem volt abban, hogy Orbán Viktor megváltoztatja hozzáállását” – mondta a kancellár.

(MTI)

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!