2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Rosszallják a Juncker–Putyin-találkozót

2016. május 31., kedd 07:50, frissítve: kedd 09:56

Az Európai Bizottság elnöke júniusban találkozik az orosz államfővel, Amerika azonban ezt rosszallja.

Jean-Claude Juncker oroszországi útja miatt vörös zászlók emelkednek – ezzel a címmel összegzi a Politico hírportál azokat a véleményeket, amelyek a brüsszeli bizottság elnökének tervezett szentpétervári útját övezik. Juncker a június 16–18-a között tartandó, Davos típusú orosz gazdasági fórumon vesz részt, amelyen találkozik Vlagyimir Putyin orosz elnökkel is. A Politico úgy értesült, hogy növekszik az ellenállás az Egyesült Államokban és egyes európai országokban, de még a Juncker-kormányon belül is a szentpétervári látogatással szemben, mert vannak, akik attól tartanak, hogy Juncker látogatása megerősítheti Vlagyimir Putyin helyzetét a Moszkva elleni szankciók meghosszabbításáról szóló szavazás előtt.

A megújuló energia felé fordulnak

A nagy európai olajvállalatok a megújuló energia felé fordulnak – írja összefoglalójában a zágrábi Vecernji list. A lap arra emlékeztet, hogy a francia Total a következő húsz évben vezető szerepet szeretne játszani a megújuló energiaforrások alkalmazásában. Nemrégiben egymilliárd dollárért megvette az energia raktározásával foglalkozó, Saft elnevezésű céget, és többségi tulajdonosa a napelemmodulokat előállító SunPower vállalatnak. A versenyben azonban nem szeretne lemaradni a többi olajvállalat sem, például a Shell és az Eni, ezért ezek a cégek csak az utóbbi hetekben 2,5 milliárd dollárt ruháztak be megújuló energiaforrásokba.

Szlovák rendőrök az Eb-n

Nyolc szlovák rendőrt is kiküldenek az Eb-re, amelyre tízezer szlovák szurkoló utazhat – írja a Bumm szlovákiai magyar hírportál a szlovák külügyminisztérium konzuli főosztályának igazgatójára hivatkozva. Két rendőrt a Párizs melletti nemzetközi központba küldenek, a többiek pedig a francia rendőrség jelenlétében azokban a városokban teljesítenek szolgálatot, ahol a szlovák válogatott a mérkőzéseit játssza. Becslések szerint tízezer szlovák szurkoló biztatja hazája válogatottját Franciaországban.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!