2024. 05. 14. Kedd Bonifác napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Külföld

Róma döntött, de a bevándorlók továbbra is érkeznek Lampedusára

Róma döntött a szigorításokról, azonban az illegális bevándorlók továbbra is tömegesen érkeznek Lampedusára. Giorgia Meloni arról is beszélt, hogy meglepték Ursula von der Leyen kijelentései a migrációról, hiszen azok az olasz kormány kijelentéseit visszhangozták. A lengyel kormányfő közben elutasította azt a megoldást, hogy az Olaszországba érkező tízezreket átszállítsák Európa belsejébe.

  • Róma döntött, de a bevándorlók továbbra is érkeznek Lampedusára

"Jelenleg több a migráns, mint a lakos Lampedusán. Ezeket az embereket evakuálni kell innen és olyan helyekre vinni, ahol méltó fogadtatásban részesülhetnek. A befogadóközpont teljesítőképessége határán van, vagy inkább már túl is lépett rajta. A kulcs az, hogy inkább a fogadtatásba fektessenek be, mint az elutasításba" - jelentette ki a migránsokat segítő NGO vezetője.

Annak ellenére folytatódik a bevándorlási hullám a hatezres lélekszámű, apró Földközi-tengeri szigeten, hogy Giorgia Meloni még a múlt héten azonnali intézkedéseket ígért a lakosoknak. A római kormányülésen ennek megfelelően szigorításokról döntöttek. Például a menedékkérők nem mozoghatnak szabadon az országban amíg erre jogosulttá nem válnak. De döntött a kormány a kitoloncolásokról is, amely az elutasítás után azonnali lesz.

Meloni szerint védhetetlen a korábbi baloldali olasz kormányok politikája, mely az illegális bevándorlók befogadását szorgalmazta. A szigorítás nem tetszik a Lampedusán dolgozó civil szervezeteknek.

Giorgia Meloni meglepetésnek nevezte Ursula von der Leyen szavait, amit a vasárnapi látogatása során tett a lampedusai migránstáborban.

A bizottság elnöke az Európai Unió külső határainak védelmének fontosságát, az emberkereskedőkkel és a tömeges illegális bevándorlással szembeni fellépést emelte ki, valamint arról is beszélt, hogy ne az emberkereskedők döntsék el, ki léphet be Európába.

Hasonló kijelentéseket tett a lengyel miniszterelnök is, bár Mateusz Morawiecki arra helyezte a hangsúlyt, hogy a migránsok áthelyezése Lampedusa szigetéről Európa belsejébe nem jelentené a helyzet megoldását.

A lengyel kormányfő kiemelte, a szigetre érkező afrikai fiatal férfiak ezrei nem háborús menekültek, hanem "a német nyitott ajtók politikája által felbuzdított, követelőző és gyakran veszélyes emberek".

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Ők döntöttek Európa jövőjéről + videó

Ők döntöttek Európa jövőjéről + videó

Véglegesen jóváhagyta az uniós migrációs és új menekültügyi paktum valamennyi fejezetét az Európai Tanács. Ez az a rendelkezés, amelyik az illegális bevándorlók kötelező szétosztásáról szól. Lengyelország és Magyarország a jogszabálycsomag ellen szavazott.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Százakat vettek őrizetbe Törökországban

Százakat vettek őrizetbe Törökországban

A török hatóságok 544 embert vettek őrizetbe, mert a gyanú szerint kapcsolatban állnak Fethullah Gülen muszlim hitszónok betiltott mozgalmával - közölte kedden Ali Yerlikaya török belügyminiszter az X-en.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!