Robin Hood nyomdokaiban a polgármester

KK, 2012. augusztus 11., szombat 11:48, frissítve: szombat 12:13
Két spanyolországi áruházat is kifosztott az a spanyol polgármester, akit Robin Hoodként emleget a sajtó. A lefoglalt élelmiszert a szegények között osztotta szét. Az ügyészség már beidézte a férfit, aki ennek ellenére folytatni akarja az élelmiszerrablást.

Hosszú sorokban várakoznak a madridiak az ingyenélelmiszerre. A spanyol gazdák azért osztogatják szét terményeiket, hogy így tiltakozzanak a profitéhes kereskedők ellen.

„Nem értünk egyet azzal, hogy míg a termelők tönkremennek, sokan milliókat keresnek az áruinkkal. Ráadásul az emberek csak nagyon drágán jutnak hozzá az élelmiszerhez” – fogalmazott Lorenzo Ramos, a gazdák érdekképviseletének vezetője.

Volt, aki ennél is tovább ment: egy kistelepülés polgármestere nemrég társaival együtt két nagyáruházat is kifosztott: alapvető élelmiszereket vittek el, a zsákmányt pedig illegális lakásfoglalók között osztották szét. A sajtó modern Robin Hoodként emlegeti a politikust, az igazságügyi minisztérium azonban szeretné elejét venni a hasonló esetek terjedésének, ezért már idézést is kapott a férfi. A polgármester azt mondja, ha kell, büszkén vonul börtönbe, és folytatja a harcot a szegényekért.

Spanyolországban a válság miatt rekordot döntött a munkanélküliség, minden ötödik ember állástalan.

Forrás: Hír TV
hirdetés
Legfrissebb
Legolvasottabb
hirdetés