2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Amerika magyar grófja

Következik:

Európai Híradó 04:00

Robbanás jegyeit viseli az elnöki gép?

2017. augusztus 11., péntek 07:36, frissítve: péntek 10:52

Robbanásra gyanakszik a szmolenszki légikatasztrófát vizsgáló lengyel albizottság.

Érthetetlen a szmolenszki légikatasztrófát vizsgáló lengyel nemzetvédelmi minisztériumi albizottság szakértőinek újabb következtetése, miszerint robbanás jegyeit viseli magán a 2010-ben lezuhant Tu–154-es lengyel kormánygép bal szárnya – írja a Sputnik News az orosz nyomozóbizottságra hivatkozva.

A lengyel nemzetvédelmi minisztérium légikatasztrófát vizsgáló albizottsága által szerdán nyilvánosságra hozott közleménye szerint robbanás jegyeit viseli magán a Szmolenszknél lezuhant lengyel kormánygép bal szárnya. A dokumentumban azt írták: a Tu–154-es bal szárnyának megsemmisülését nem egy nyírfával történt ütközés váltotta ki, hanem az már korábban elkezdett szétesni, és a lengyel szakértők szerint a kiterjedt rongálódások a szárnyon robbanásra utaló jegyeket viselnek.

Mint ismert, 2010. április 10-én a nyugat-oroszországi Szmolenszknél, a lengyel kormánygép fedélzetén utazó 96, többségében magas rangú lengyel személyiség – köztük Lech Kaczynski elnök és felesége – halálával járó katasztrófát a lengyel ügyészség is vizsgálja, mégpedig az orosz ügyészségi vizsgálattal párhuzamosan.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!