2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

RMDSZ: Álságos cirkusz Basescu felhívása

2017. szeptember 11., hétfő 10:11, frissítve: hétfő 10:57

A volt román elnök a Mol benzinkútjainak bojkottjára szólított fel, mondván ott az autonóm Székelyföld térképét forgalmazzák.

Álságos cirkusznak nevezte az RMDSZ parlamenti képviselője a volt román elnök Mol kutakra vonatkozó bojkottfelhívását. Traian Basescu a múlt héten azt kérte a román autósoktól, hogy ne tankoljanak azoknál a benzinkutaknál, ahol az „autonóm Székelyföld” térképét forgalmazzák. Korodi Attila a Hír TV-nek azt mondta: a volt elnök megtéveszti a közvéleményt, amikor alkotmányellenességet vizionál a Székelyföldi Legendárium kiadványával kapcsolatban. A térkép még csak nem is az autonóm Székelyföldet ábrázolja, hanem egyebek közt azokat a turisztikai központokat jelölték meg, amelyek Székelyföldön és Délkelet-Erdélyben találhatók.

„Basescu egy populista, a pártja nacionalista-populista, tehát amiket most mondanak, az politikai értelemben egy olyan célközönséget céloz meg, amely szerencsére bizonyos értelemben szűk. De az a probléma, hogy a legfontosabb román médiumok átveszik anélkül, hogy ellenőriznék az egész történetet. Ez azt jelenti, hogy erre fogékony az egész román társadalom és a román véleményformáló szervezők” – jelentette ki az RMDSZ-es parlamenti képviselő.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!