2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

Reykjavikban találkozna Trump Putyinnal

2017. január 15., vasárnap 13:32, frissítve: hétfő 16:08

A megválasztott amerikai elnök Izland fővárosában, Reykjavikban találkozna Vlagyimir Putyin orosz elnökkel – írja a Sunday Times. A találkozó célja a Nyugat és Moszkva közötti kapcsolatok rendezése lenne. Az orosz vezetés az újság szerint készen áll az egyeztetésre. Trump két tanácsadója viszont cáfolta a brit lap értesüléseit.

Az Európa és az Egyesült Államok közötti szigeten találkozhat egymással Donald Trump és Vlagyimir Putyin – legalábbis ha hinni lehet a sajtóértesüléseknek. A brit Sunday Times szerint a reykjaviki találkozóra már néhány héttel a megválasztott amerikai elnök beiktatása után sor kerülhet. A találkozó célja a Nyugat és Moszkva közötti kapcsolatok rendezése lenne. Az orosz vezetés állítólag készen áll az egyeztetésre. Trump két tanácsadója ugyanakkor egyelőre cáfolja a találkozóról szóló híreket.

A brit lap mindenesetre úgy véli, hogy Donald Trump a találkozóval követni próbálja Ronald Reagan amerikai elnököt, aki 1986-ban a szigetországban találkozott Mihail Gorbacsovval, a Szovjetunió Kommunista Pártja főtitkárával. Ezt az egyeztetést pedig sokan a hidegháború végéhez vezető út egyik fontos állomásának tartják.

A megválasztott amerikai elnököt január 20-án iktatják be. Több mint hatvan szervezet már bejelentette, hogy demonstrálni fog a ceremónia alatt Donald Trump ellen.

Aktivisták már a hétvégén is utcára vonultak Washingtonban. A demonstrálók védelmükbe vették a kisebbségeket, valamint Barack Obama egészségügyi reformját, az Obamacare-t, amelyet Trump leépítene.

„Nem Donald Trumphoz szólunk, mert ő már világossá tette, hogy milyen politikát képvisel és kiket jelöl a kormányába. Mi a demokrata pártiakhoz, illetve a mérsékelt republikánusokhoz szólunk, hogy legyen egy kis gerincük és legyenek bátrak” – nyilatkozta egy polgárjogi aktivista, Alfred Charles Sharpton.

Ugyanakkor valószínűleg sokan lesznek azok is, akik ünnepelni jönnek majd Donald Trump beiktatását. Az eseményt becslések szerint csaknem egymillióan nézhetik végig az amerikai fővárosban.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!