2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

Rengetegen akarnak brit állampolgárok lenni

2016. október 20., csütörtök 06:57, frissítve: csütörtök 10:30

Aleppó és Moszul – az egyik elfoglalását az oroszok, a másikét az amerikaiak támogatják. Aleppó esetében az amerikaiak aggódnak a lakosságért, Moszul esetében pedig az oroszok.

A Moszul elleni támadás még véresebb lehet, mint az aleppói csata – írja elemzésében az Szputnyik hírügynökség. Az orosz kormánypárti hírcsatorna szerint az iraki olajváros elleni hadműveletekkel a kurd erők és az iraki hadsereg emberek százezreinek életét sodorja veszélybe. A Szputnyik szerint jelen pillanatban az Iszlám Államnak legalább 10 000 harcosa van Moszulban, ebből 2000 külföldről érkezett.

Jelentősen megnövekedett az uniós országokban állampolgárságért folyamodó brit állampolgárok száma – írja a The Guardien. A lap szerint legalább 2800 szigetlakó folyamodott állampolgárságért az Európai Unió 18 országában az év első nyolc hónapjában, ami 250 százalékos növekedés az előző év hasonló időszakához képest. A növekedés legnagyobb Dánia esetében, amely esetében megtízszereződött az állampolgárságért folyamodó britek száma, Svédországban háromszoros a növekedés.

A brit Függetlenségi Párt támogatóinak a száma a felére csökkent az uniós kilépésről tartott referendum óta. Ezt a The Telegraph írja a legújabb közvélemény kutatásokra hivatkozva. Az Ipsos felmérése szerint a UKIP-ot már csak a szavazók 6 százaléka támogatja. Ha most tartanának választásokat Nagy-Britanniában, akkor a konzervatívok 47 százalékot szereznének, a Munkáspártnak viszont csak a szavazatok 29 százaléka jutna.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!