2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Rengetegen halhattak meg a technópartin

2016. december 4., vasárnap 08:02, frissítve: vasárnap 10:55

Akár negyvenen is meghalhattak egy technópartin keletkezett tűzben. A lángok egy művésztelepként működő raktárépületben csaptak fel a kaliforniai Oaklandben. Hivatalos adatok szerint eddig kilenc fiatal holttestét találták meg, de huszonöt embert még mindig keresnek a hatóságok. Az eltűntek közül többen külföldiek. A helyszín átkutatását nehezíti, hogy a kétszintes épület teteje beomlott.

Szinte csak a váza maradt meg az oaklandi raktárépületnek, amely egy tehcnóparti alatt égett le.

„Az áldozatok azonosítása megkezdődött. Próbálunk ujjlenyomatot venni tőlük az azonosításhoz, és értesíteni a hozzátartozókat” – közölte Ray Kelly őrmester.

A további áldozatok felkutatását megnehezíti, hogy a tető ráomlott a felső szintre, és az egész szerkezet veszélyessé vált.

Az eredetileg raktárnak használt épületben művészeti stúdiót és nem hivatalos koncerttermet alakítottak ki. Nem szereltek be füstjelzőt és önműködő tűzoltó berendezést, és nem alakítottak ki a vendégek számára megfelelő menekülési útvonalat sem.

„Tudjuk, hogy utoljára hivatalosan raktárként használták az épületet. Az utóbbi időben több panaszt is tettek az engedély nélküli átalakítások miatt” – nyilatkozta Darin Ranelletti, a oaklandi városháza tervezési és építési osztályának igazgatója.

A polgármester részletes vizsgálatot ígért. „Bonyolult lesz, és időbe telik a történtek okait kideríteni. Ezek a családok megérdemlik, hogy széles körű nyomozás derítse ki, pontosan mi történt” – közöte Libby Schaaf.

A San Franciscó-i öbölben található városban péntek éjjel csaptak fel a több méter magas lángok a kétszintes épületben. Túlélők elmondásai és a közösségi oldalak bejegyzései szerint mintegy százhetvenen vehettek részt az elektronikus zenei koncerten.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!