2024. 05. 21. Kedd Konstantin napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Globál 06:45

Külföld

Rengeteg életet követeltek a természeti csapások

Egy egész falut temetett maga alá két sárlavina Afganisztán északkeleti részén. Több mint 2100 ember életét vesztette. A tragédiát valószínűleg a heves esőzések okozták. Évtizedek óta nem tapasztalt áradások pusztítanak az Egyesült Államokban is a hatalmas viharok miatt. A tornádók legalább 34 halálos áldozatot követeltek a héten országszerte.

Halottak után kutatnak a sárban egy afganisztáni faluban, a településre még pénteken zúdult rá két sárlavina, amely számos házat maga alá temetett. Több mint kétezer ember meghalt – arra már nincs esély, hogy túlélőket találjanak. A helyiek szerint nem kaptak támogatást a hatóságoktól a kutatáshoz.

„Eddig nem kaptunk semmilyen segítséget. Mindegyikünk lapátot használ, nagy kihívás így dolgozni. Azok, akik túlélték a sárlavinát, már elmentek. Ahogy láthatja, csak egy markológép van, de több gépre lenne szükségünk, a lapát ide nem elég” – nyilatkozta egy helyi lakos.

A hatóságok szerint gépekkel nem lehetett megközelíteni a környéket. A sárlavinát feltehetőleg a heves esőzések okozták. Az elmúlt hetekben négy afganisztáni tartományból jelentettek áradásokat, amelyek több mint száz emberéletet követeltek.

Bár nem hasonlítható az afganisztáni katasztrófához, de komoly áradásokkal kell megküzdeniük az embereknek Olaszországban is. Van, ahol a parkoló autókat például teljesen ellepte a víz. De számos térségből földcsuszamlást jelentettek. A hatóságok felszólították a lakosságot, hogy ne menjenek ki az utcára.

Évtizedek óta nem tapasztalt áradásokat okoztak a Floridában és Alabama partvidékén dúló viharok is az Egyesült Államokban a héten. A floridai Pensacolában beszakadt egy autóút, néhány autó az így keletkezett szakadékba esett. Az özönvízszerű esőzések miatt számos térségben szükségállapotot hirdettek. A viharzóna tornádóiban több mint 30 ember veszítette életét országszerte.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Orbán Viktor: ébredj, Európa! + videó

Orbán Viktor: ébredj, Európa! + videó

,,Fontos, hogy az európai emberek minden országban, így Magyarországon is világosan és egyértelműen nemet mondjanak a háborúra" - mondta Orbán Viktor országjárásának kecskeméti állomásán.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A Nemzetközi Büntetőbíróság főügyésze elfogatóparancs kiadását kérte az izraeli miniszterelnök és a Hamász ellen

A Nemzetközi Büntetőbíróság főügyésze elfogatóparancs kiadását kérte az izraeli miniszterelnök és a Hamász ellen

Karim Khan, a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) főügyésze hétfőn elfogatóparancs kiadását kérte a bíróság illetékes kamarájától Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök, Joáv Galant izraeli védelmi miniszter és a Hamász palesztin iszlamista terrorszervezet több vezetőjével szemben háborús és emberiesség elleni bűnök feltételezett elkövetése miatt.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!