2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vezércikk 03:00

Rengeteg áldozata van a földrengésnek

2017. szeptember 20., szerda 07:43, frissítve: szerda 09:11

Több mint 220 halálos áldozata van a mexikói földrengésnek, a közép-amerikai ország fővárosában toronyházak omlottak le. Ezúttal egy 7,1-es erősségű földmozgás rázta meg Mexikót, alig két héttel a 8,1-es erősségű katasztrófa után, akkor több mint 90-en haltak meg.

Kilengtek a lámpák a pueblai reptéren Mexikó középső részén. A turisták ijedten kerestek menedéket. A 7,1-es erősségű földrengés Mexikóvárosban házakat döntött romba, az emberek az utcákra menekültek. A kormány felszólította a lakosokat, hogy hagyják el otthonukat, és tartsák be a polgári védelem utasításait. A mexikói elnök összehívta a nemzeti katasztrófaelhárítási tanács ülését, hogy értékelje a helyzetet és hozzon intézkedéseket.

„Vészhelyzettel nézünk szembe Mexikóvárosban, Puebla és Morelos államokban a 7,1-es erősségű földrengést követően, amelynek epicentruma Morelos és Puebla volt. Segítjük az érintetteket. A kabinetem tagjai is segédkeznek a műveletben, a kórházak készen állnak, és az egészségügyi intézmények is kinyitják kapuikat mindenki előtt” – jelentette ki Enrique Pena Nieto mexikói elnök.

A fővárosban több tucat épület, köztük több toronyház omlott le vagy rongálódott meg súlyosan. Egy általános iskola is összedőlt, legalább 25-en meghaltak, ebből 21 gyerek és 4 felnőtt. A földmozgásban egy gyár és egy szupermarket is megsemmisült.

A főváros nemzetközi repülőterét lezárták. Az országos áramszolgáltató cég közlése szerint a károk miatt 3,8 millió fogyasztó maradt áram nélkül. A keddi földmozgás napra pontosan 32 évvel az 1985-ös nagy mexikóvárosi földrengés után történt, az akkori 8-as erősségű rengés következtében tízezren vesztették életüket.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!