2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Célpont 03:00

Külföld

Rendkívül súlyos a járványhelyzet Franciaországban és Spanyolországban

A koronavírus gyors terjedése miatt a francia kormány az ország több mint felére terjesztette ki az éjszakai kijárási korlátozást. Spanyolországban eközben háromszor annyian fertőződhettek meg, mint amit a hivatalos adatok mutatnak - közölte a miniszterelnök. A kormányfő arra kérte a lakosokat, hogy legyenek együttműködők és viselkedjenek fegyelmezetten.

  • Rendkívül súlyos a járványhelyzet Franciaországban és Spanyolországban

A franciák többsége fegyelmezett, és eleget tesz a kormány által bevezetett egészségügyi szigorításoknak. Párizsban alig látni olyan embert, aki nem visel védőmaszkot az utcán vagy a köztereken.

A nyugat-európai államban a hétvégén lépte át az egymilliót a regisztrált koronavírussal fertőzött személyek száma. A hatóságok tájékoztatása szerint szombaton, 24 óra leforgása alatt több mint 42 ezer új esetet jegyeztek fel, ami újabb napi rekordnak számít.

A járvány gyors ütemű terjedése miatt a kabinet péntek éjféltől az ország száz megyéjéből 54-re terjesztette ki az éjszakai kijárási korlátozást. Eszerint este 9 és reggel 6 óra között lakhelyelhagyási tilalom van érvényben.

Emmanuel Macron államfő emellett nem zárta ki az újbóli karantén lehetőségét sem, de a kérdésről még egyeztet a párizsi operatív törzzsel.

Szigorú fellépés Spanyolországban

A Franciaországgal szomszédos Spanyolországban sem a jobb a helyzet, ahol szintén egyre gyorsabb ütemben terjed a járvány.

Pedro Sánchez miniszterelnök szerint háromszor annyian fertőződhettek meg, mint amit a hivatalos adatok mutatnak.

A kormányfő ezért arra kérte a lakosokat, hogy legyenek együttműködők, viselkedjenek fegyelmezetten, közlekedjenek kevesebbet, és mérsékeljék programjaikat, illetve összejöveteleiket.

A kormányfő hozzátette, a kabinet mindenképp el akarja kerülni a tavaszihoz hasonló kijárási korlátozások bevezetését, ezért szigorúan fog fellépni mindenkivel szemben, aki megszegi a szabályokat.

Az ibériai országban hivatalos madridi források szerint már 1,1 milliónál is többen betegedtek meg a járvány kezdete óta, és közelít a 40 ezerhez az elhunytak száma.

Rekordszámú új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak Ausztriában is, ezért korlátozták a zárt terekben tartózkodók számát, továbbá maszkot kell viselni a vasútállomásokon és a bevásárlóközpontokban.

 

Kapcsolódó tartalom:

Az ukrán egészségügyi rendszer nem bírja a járvány terheit

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Gyulán kampányolt Lázár János

Gyulán kampányolt Lázár János

Fogunk még hozni gyárakat Gyulára - mondta az építési és közlekedési miniszter a Békés vármegyei fürdővárosban rendezett utcafórumon pénteken kora este.
Turistákat öltek Afganisztánban

Turistákat öltek Afganisztánban

Fegyveresek agyonlőttek három külföldi turistát és egy afgán állampolgárt az Afganisztán középső részén fekvő Bamiján tartományban pénteken - közölte a tálibok belügyminisztériuma.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!