2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Remélik, Skócia marad

2016. június 27., hétfő 20:45, frissítve: kedd 11:01

Nagy Britannia kormánya elfogadja a nép döntését, és elindítja az ország unióból történő kiválásának jogi procedúráját – mondta Iain Lindsay, Nagy-Britannia budapesti nagykövete Magyarország élőben című műsorunkban.

Skócia esetleges kiválásával kapcsolatban a diplomata azt reméli, a skótok tiszteletben tartják a 2014-es népszavazás eredményét, és a Brit Nemzetközösség tagjai maradnak.

„A brit kormány egyértelművé tette ma a parlamentben, hogy a skótok a saját népszavazásukon két évvel ezelőtt bent maradnak az Egyesült Királyságban, ez az edinburghi megállapodás, amelyet a brit és a skót kormány írtak alá. Kinyilvánította, hogy a két fél tiszteletben tartja annak a népszavazásnak az eredményeit. Ma délután az alsóházban David Cameron miniszterelnök egyértelművé tette, hogy a skót, a walesi és az északír kormánnyal konzultálni fognak, részt fognak venni az Európai Unióval folytatott tárgyalásban, és így  „teljes körű konzultációra fog sor kerülni”.

Mint arról beszámoltunk, a skót miniszterelnök azonban bejelentette: mindent megtesznek azért, hogy Skócia az európai közösségen belül maradhasson. Bővebben >>>

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!