2024. 07. 05. Péntek Emese, Sarolta napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Külföld

Rekordszámban érkeznek a bevándorlók Dél-Európába

Rekordszámban érkeznek az illegális bevándorlók Dél-Európába. Az olasz partoknál az év eleje óta több mint 113 ezren kötöttek ki. A migránsok egyre erőszakosabbak, de a mediterrán országok tehetetlenek velük szemben. Fogytán van a kormányok védelmi kerete, a lakosság pedig egyre türelmetlenebb.

  • Rekordszámban érkeznek a bevándorlók Dél-Európába

Illegális bevándorlók szenvedtek balesetet Leszbosz közelében. A görög hatóságok minden bajba jutottat kimentettek, majd a szigetre szállítottak. Athén közlése szerint a legtöbben Ázsiából, a Közel-Keletről és Afrikából indulnak útnak Európába, az embercsempész-hálózatok hathatós segítségével.

A nyolcadik éve tartó folyamatos migránsáradatot egyre nehezebben viseli Görögország, és a lakosság türelme is fogytán van, megszaporodtak az illegális bevándorlók elleni tiltakozások.

Hasonló a helyzet Cipruson is, miután tömegek érkeznek a szigetországba. Nicosia arról számolt be, hogy

egyre erőszakosabb a menedékkérőkkel szembeni társadalmi ellenállás.

Legutóbb a hétvégén Limasszolban torkollott súlyos rendbontásba egy megmozdulás. Két héten belül másodszor randalíroztak migránsellenes csoportok.

Az illegális bevándorlási adatok tekintetében Olaszország abszolút rekorder

Olaszország évek óta nem tapasztalt migrációs nyomásnak van kitéve. Elsősorban az afrikai Száhel-térségben történt események miatt, amelyek jelentős mértékben megemelték az országba érkező illegális menekültek számát.

A római kormány egyre nehezebben tudja finanszírozni az ellátásukat. Ennek ellenére a Meloni-kormány bírálói szerint a kabinet nem lép fel érdemben migránsokkal szemben.

Spanyolország sem tudja kezelni a krízist. Bár Madrid szerint valamelyest csökkent a bevándorlók száma, a Kanári-szigetekre továbbra is tömegesen érkeznek Afrikából az emberek.

További komoly probléma, hogy a Marokkóval határos két különleges spanyol kormányzati területen, Melillában és Ceutában évek óta pattanásig feszült a helyzet. A migránsok pedig rendszeresen próbálnak betörni az autonóm városokba.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Felavatták Gábor Áron megújult síremlékét

Felavatták Gábor Áron megújult síremlékét

Napjainkban, amikor háborúk dúlnak a világban, még inkább fontos emlékeztetni magukat arra: azért vagyunk itt, mert voltak hőseink, a békét és a szabadságunkat is nekik köszönhetjük, ezért mindkettő megőrzése kötelességünk - mondta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára csütörtökön az erdélyi Eresztevényen, Gábor Áron megújult síremlékének avatási ünnepségén.
Pattanásig feszült a helyzet Franciaországban, zavargásokra számít a hatalom

Pattanásig feszült a helyzet Franciaországban, zavargásokra számít a hatalom

Rendkívüli biztonsági intézkedéssel készül a francia belügyminisztérium az előrehozott nemzetgyűlési választások második fordulójára, 30 ezer rendőrt és csendőrt, köztük ötezret Párizsban és elővárosaiban mozgósítanak "az ultrabaloldaliak vagy az ultrajobboldaliak" rendbontásának elkerülésére - jelentette be csütörtökön Gérald Darmanin tárcavezető.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!