2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Rákapott a kormány a pandakötvényre

2017. július 28., péntek 07:41, frissítve: péntek 09:36

A magyar és a lengyel kormány még Kína felé is együtt adósodik el, ezzel foglalkozik a Financial Times elemzése.

Lengyelország után Magyarország a második Ázsián kívüli állam, ami úgynevezett pandakötvényt ad ki, tudósít a Financial Times. A kínai jüan alapú kötvényt Kínában, kínai ügyfelek részére bocsátják ki. A kamat lejárattól függően 4,6-5,2 százalék. A magyar kormány első körben egymilliárd jüanos csomagot bocsátott ki, de ennek a kétszeresére is találtak volna vevőt.

Eljárás indul Magyarország, Szlovákia és Lengyelország ellen a migránskvóták miatt, tudósít a New York Times. Emlékeztetnek, hogy a három országnak összesen körülbelül háromezer embert kéne befogadni, ami mutatja az EU alapvető megosztottságát. A visegrádi négyek szövetsége mégse profitál a közös migránsellenességből, hiszen a csehek és szlovákok nagyon nem értenek egyet a jogállamiság lengyel- és magyarországi leépítésével.

Elkeserítő volt az izraeli miniszterelnök magyarországi látogatása a helyi zsidó közösség számára, írja a Jüdische Allgemeine összefoglalója. Felidézik a kormány Soros-ellenes kampányát, ami csak alapot ad az egyébként is meglévő magyar antiszemitizmusnak. Ehhez képest Natanjahu még az alapvető demokratikus értékek mellett sem állt ki, ami nem csoda, hiszen a két jobboldali kormány hasonló civilellenes szabályozást készít elő.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!