2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Putyin támogatja Orbán ötletét

2016. augusztus 30., kedd 08:40

A magyar kormány már a népszavazási kérdés megfogalmazásával is befolyásolja a választókat. Az orosz vezetés támogatná Orbán Viktor ötletét a közös európai hadseregről, mert az a NATO-t gyengítené. Külföldi lapszemle.

Orbán Viktornak megtetszett David Cameron brexitnépszavazása, csak ő nem mer kilépni az EU-ból, nehogy elbukja az uniós pénzeket, ezért inkább 1300 ember befogadásáról írt ki népszavazást – összegzi egy ausztrál jobboldali hírportál. Hozzáteszi: a szavazólapon szereplő kérdés olyan elfogult és félrevezető, hogy nehéz elképzelni, hogy egy normális országban ezt leokézta egy választási bizottság. Végül megjegyzik, hogy a szavazás igazából nem meglepetés, mert a Fidesz már inkább szélsőjobboldali-populista párt, mint demokratikus jobboldali.

Európában egyre komolyabban veszik egy közös hadsereg felállítását, amiről a magyar és cseh miniszterelnök beszélt a legutóbbi V4-csúcson – írja a Russia Today. Az orosz állami propagandaoldal megjegyzi, hogy egy európai hadsereg létrehozása gyengítené a NATO-t, ami jól jönne Moszkvának. Ugyanakkor a magyarok és csehek még a NATO elvárását sem teljesítik, hogy a GDP-jük 2 százalékát védelmi kiadásokra költsék.

Magyarországon már több mint száz díjazott adta vissza az állami kitüntetését egy cigánygyűlölő, rasszista publicista kitüntetése miatt – írja a Politico. Idézeteket is összegyűjtöttek Bayer Zsolttól, és megemlítik, hogy egy magyar felügyelet is megbírságolta, most mégis esélytelen, hogy a kormány visszavonja a kitüntetését.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!