2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Putyin: Jövedelmező tevékenység orosz fenyegetésről beszélni

2016. október 27., csütörtök 20:28, frissítve: csütörtök 22:35

Tagadta Vlagyimir Putyin, hogy az orosz titkosszolgálatok befolyásolni próbálják az amerikai elnökválasztást. Az orosz elnök szerint a balti államok, Lengyelország vagy éppen Ukrajna aggodalma is felesleges, Moszkva ugyanis egyetlen országot sem akar megtámadni. Vlagyimir Putyin az Oroszország-szakértők szokásos találkozóján tartott előadást. Az Egyesült Államokban a demokraták tartanak attól, hogy az oroszok Donald Trump győzelme érdekében próbálják manipulálni a novemberi elnökválasztást.

Vlagyimir Putyin szerint jövedelmező tevékenység „mitikus orosz fenyegetésről” beszélni. Az orosz elnök Szocsiban azt mondta, hogy az agresszivitás nem az ő stílusa. „Folyamatosan kitalált mitikus fenyegetésről beszélnek, például a gonosz Oroszország részéről. És valóban, ez egy kifizetődő tevékenység, amely lehetővé teszi új katonai költségvetések elfogadását egyes országokban” – fogalmazott.

Vlagyimir Putyin szerint ezzel csak az a probléma, hogy Oroszország nem akar senkit sem megtámadni. Az orosz elnök más „mitikus kérdésre” is felhívta a figyelmet. „Az egyik mesterséges, mitikus probléma az a hisztéria – nem tudok más szót használni –, amely az Egyesült Államokban szabadult el az állítólagos orosz befolyásról az amerikai választási kampányra” – mondta az orosz elnök, majd feltette a kérdést.

„Bárki is komolyan gondolja, hogy Oroszország valahogy hatással lehet az amerikai emberek döntésére? Amerika egy banánköztársaság? Amerika egy nagyszerű ország, javítsatok ki, ha tévedek” – tette hozzá.

Vlagyimir Putyin arról is beszélt, hogy a szíriai béke azért nem jött létre, mert Washingtonban voltak olyan erők, amelyek mindent elkövettek, hogy ezt megakadályozzák, ezeket az erőket azonban nem nevezte meg.

„Úgy nézett ki, hogy hosszú tárgyalások után, hatalmas erőfeszítések és nehéz kompromisszumok árán végül sikerült egységes frontot létrehozni a terrorizmus ellen, de ez nem történt meg, nem jött létre, személyes megállapodásom az Egyesült Államok elnökével nem működött” – jegyezte meg.

Putyin ennek ellenére ismét világméretű összefogást sürgetett a terrorizmus és a szélsőségesség ellen. Az orosz elnök saját további szerepéről szólva azt mondta, hogy még nem vonul vissza a politikától, vagyis még nem kíván nyugdíjba menni.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!