2024. 09. 20. Péntek Friderika napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

A röpülő falu 10:55

Külföld

Potápi Árpád János: A szülőföld minden nemzedéknek meghálálja a hűséget

A szülőföldhöz és anyanyelvű kultúrához ragaszkodás fontosságát hangsúlyozta Potápi Árpád János Temesváron szombaton az Új Ezredév Református Központban, a romániai magyar iskolák országos tanévnyitó ünnepségén, azzal biztatva a fiatalokat, hogy a szülőföld minden nemzedéknek meghálálja ezt a tiszta szívű hűséget.

  • Potápi Árpád János: A szülőföld minden nemzedéknek meghálálja a hűséget

A nemzetpolitikai államtitkár Temesvár nagy szülöttének - a budapesti professzori egzisztencia helyett a bizonytalan erdélyi jövendőt választó - Kós Károlynak a tanítását ajánlotta fiatal erdélyi honfitásai figyelmébe: tanuljanak más kultúrákból, de szolgáljanak a magukénak.

A 2010-es nemzetpolitikai fordulat óta a magyar kormány olyan intézményhálózatot hozott létre a Kárpát-medencében, amely 300 ezer gyermek számára teszi lehetővé a minőségi anyanyelvi oktatást - mutatott rá Potápi Árpád János.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Kijevben tárgyal Ursula von der Leyen

Kijevben tárgyal Ursula von der Leyen

Kijevbe érkezett pénteken Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, hogy Volodimir Zelenszkij elnökkel és más ukrán illetékesekkel az ország téli felkészítéséről, valamint védelmi és pénzügyi kérdésekről tárgyaljon.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szemfényvesztés, hogy valaha is McDonald's-alkalmazott volt Kamala Harris

Szemfényvesztés, hogy valaha is McDonald's-alkalmazott volt Kamala Harris

Úgy tűnik, nem igaz az amerikai baloldal azon állítása, miszerint Kamala Harris. a Demokrata Párt elnökjelöltje a nép egyszerű gyermeke és főiskolásként a világ egyik legnagyobb gyorsétteremláncának a dolgozója volt - hívta fel rá a figyelmet a Magyar Nemzet a Snopes amerikai tényellenőrző portálra hivatkozva.
A nap kérdése

A nap kérdése

Az a migráns, aki pénzért cserébe hazamenne, valóban az életét féltve menekül el otthonról?
Farkasszemet nézhet Volodimir Zelenszkij és Szergej Lavrov

Farkasszemet nézhet Volodimir Zelenszkij és Szergej Lavrov

Az Egyesült Államok várakozásai szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Szergej Lavrov orosz külügyminiszter is részt vesz az ENSZ Biztonsági Tanácsának Ukrajnával foglalkozó ülésén kedden - közölte az amerikai külügyminisztérium szóvivője csütörtökön.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!