Pokoli hőség tombol

KK, 2012. augusztus 18., szombat 22:01, frissítve: 11:24
Hőségriadót rendeltek el több nyugat-európai országban is, ahol tartósan jóval 30-Celsius fok fölötti a hőmérséklet. A kánikula az előrejelzések szerint vasárnap enyhülhet. Olaszországot az utóbbi évtized legsúlyosabb aszálya sújtja, emiatt hamarosan jelentősen drágulhatnak az alapvető élelmiszerek a mediterrán államban.

Az Eiffel-torony teteje helyett most a mellette lévő szökőkút a leglátogatottabb párizsi látványosság. A pancsolókat a 39 Celsius-fokos hőség kergette az eredetileg nem fürdőzésre tervezett medencébe. A francia kormány hőségriadót hirdetett, amely várhatóan vasárnapig tart.

Europress/AFP
Németországban az autósoknak a hőség mellett a többi strandolni vágyóval is meg kell küzdeniük a hétvégén. Az előrejelzések szerint a németeknél vasárnap sem enyhül a hőség, csupán az ország déli részéről keletre vonul.

– Ha ilyenkor autóval utazik valaki, gondolnia kell arra, hogy eleget igyon – fogalmazott Klaus Reindl, a német autóklub vezetője. A legjobb az ásványvíz, valami gyümölcslével keverve, vagy a citromos tea enyhíti a szomjúságot, és segít, hogy a dehidratáltságtól ne fáradjon vagy aludjon el a sofőr – tette hozzá.

Olaszországban közben egyre kevesebben engedhetik meg maguknak, hogy tengerpartra menekülhessenek a kánikula elől. A mediterrán államot az idén nyáron az utóbbi 10 év legkeményebb szárazsága sújtja. Az aszály akár 1 milliárd eurós kárt is okozhat a termésben, a lakosságnak így fel kell készülnie arra, hogy az elkövetkező hónapokban jelentősen drágulhatnak a hagyományos olasz ételek alapanyagai.

Forrás: Hír TV
hirdetés
Legfrissebb
Legolvasottabb
hirdetés