2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Pokolgépekkel támadtak meg egy rendőrségi intézményt

2016. október 25., kedd 06:25, frissítve: kedd 12:04

Feltehetően az Al-Kaidához közeli terroristák támadtak meg egy rendőrségi kiképzőközpontot Pakisztánban.

59-en meghaltak, 120-an megsebesültek. Az 5 vagy 6 támadó pokolgépekkel, automata fegyverekkel és kézigránátokkal tört be a központba. Hárman közülük behatoltak a kollégiumba, és túszul ejtették az ott lévő mintegy 200 rendőrkadétot. A túszokat a katonák szabadították ki, a tűzpárbajban egy támadót megöltek, két másik merénylő pedig még a katonai akció előtt felrobbantotta magát.

Egy quetta-i rendőrségi kiképzőközpontba törtek be fegyveresek. Az intézményben 200-an tartózkodtak. A pokolgépekkel, automata fegyverekkel és kézigránátokkal felszerelkezett öt-hat támadó az akadémia hátsó udvarán keresztül hatolt be annak területére, miután megölték az őröket. Tűz alá vették az intézmény különböző épületeit, majd hárman közülük behatoltak a kollégiumba, és túszul ejtették az ott lévő mintegy kétszáz rendőrkadétot.

„Három-négy fegyveres tört be a barakkunkba. csak betörtek és elkezdtek lövöldözni. kiabálni kezdtünk és szaladni. Aztán felszaladtam a tetőre. 10-12-en lehettünk a barakkban. A támadókon maszk volt” – emlékezett vissza az egyik kadét.

A biztonsági őrök segítséget kértek a hadseregtől, amelynek egy alakulata körbevette a kollégiumot.

„Tudomásunkra jutott, hogy rendőröket túszul ejtették, de nem tudtuk hányan vannak. Később lehallgattuk a beszélgetéseiket és megtudtuk, hogy három terrorista van bent és mindhárom öngyilkos merénylő. Afganisztánnal beszéltek és onnan kaptak utasításokat” – ismertette Sher Afgun, vezérőrnagy.

Tűzpárbaj kezdődött a katonák és a túszejtők között. Egy támadót lelőttek, kettő viszont öngyilkos merényletet követett el.

„Egy terroristát a mi fiaink öltek meg, kettő felrobbantotta magát. Több mint hatvanan megsérültek. Nem tudunk pontos számadatot mondani, mert attól tartunk, hogy még vannak áldozatok. Úgy 65 ember sérült meg. A halottak száma is húszon felül van. Nincsen pontos adat. Majd később tudunk mindent megerősíteni” – nyilatkozta Sarfaraz Bukti, a tartományi belügyminiszter.

A rendőrség megerősítette a védelmet Quetta városában. Eddig egyetlen militáns szervezet sem vállalta magára a merényletet, de a hatóságok szerint az akció mögött a Laskar-i-Dzsangvi nevű szélsőséges csoport állhat.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!