2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Parázs hangulat ígérkezik az első tévévitán

2016. szeptember 26., hétfő 20:40, frissítve: hétfő 20:40

Csak hajszállal vezet Hillary Clinton Donald Trumppal szemben az amerikai elnökválasztás első televíziós vitája előtt – a legfrissebb felmérések szerint. Az amerikai elnökjelöltek New Yorkban csapnak össze. Trump Bill Clinton egyik volt szeretőjét is meghívná a szócsatára.

Az elnökválasztási kampány eddigi legnagyobb összecsapására készülnek a New York-i Hofstra Egyetemen. Helyi idő szerint hétfő este kilenckor itt vitázik először Hillary Clinton demokrata és Donald Trump republikánus elnökjelölt a tv-kamerák előtt. Clinton kampányfőnöke kemény szócsatára számít, szerinte ugyanis Trump nem jön zavarba, ha hazugságon kapják. „Úgy gondolom, Hillary számára a legfontosabb, hogy elmagyarázza, hogyan lehelne életet a gazdaságba azért, hogy a rendszer ne csak a leggazdagabbakat szolgálja. Donald Trump azért jelent nagy kihívást, mert rendszeresen nem mond igazat, az egyik portál nemrég az év hazudozójának választotta” – jegyezte meg John Podesta.

Az ingatlanmilliárdos azzal fenyegette meg Hillaryt, hogy férje egyik volt szeretőjét is meghívja a vitára. Trump a kampányában már többször elővette Bill Clinton nőügyeit. A vitára viszont sajtóhírek szerint nem sokat készült, bár ezt egyik tanácsadója cáfolta. „Donald Trump felkészült. De hol volt Hillary Clinton ezen a héten? Trump ellátogatott Pennsylvaniába, Floridába, Ohióba, Virginiába. Folyamatosan úton van és beszél az emberekkel. Közvetlenül adja át az üzenetét, ezért támogatják egyre többen” – emelte ki Michael Flynn.

A legfrissebb felmérések szerint Clintonra többen szavaznának, ha ma lennének a választások, de már csak néhány százalékkal vezet Trumppal szemben.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!