2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Papírforma a francia elnökválasztáson

2017. április 23., vasárnap 21:33, frissítve: vasárnap 23:02

Az első részeredmények szerint a szélsőjobboldali Marine Le Pen és a centrista Emmanuel Macron jutott tovább a francia elnökválasztás első fordulójából.

Macron a szavazatok 23,11  százalékát, míg Le Pen a 23,08 százalékát kapta az eddig összeszámolt 32 millió voksnak. A konzervatív és a szocialista jelöltek elismerték vereségüket. Ők Macron támogatására szólították fel szimpatizánsaikat a május 7-én esedékes második fordulóban. A francia elnökválasztások során most először fordul elő, hogy nem jut be egyik nagy párt jelöltje sem jut tovább az első körből.     

A francia elnökválasztás első fordulójának szoros eredménye is azt jelzi, hogy megosztotta a francia választükat a kampány. A Hír TV helyszíni tudósítója szerint nem volt párbeszéd a jelöltek között.

„Rendkívül megosztotta az embereket a kampány. Marine le Penről szinte csak a rasszizmus meg a szélsőségesség hangján lehetett beszélni. Igazából valódi diskurzus az ő által képviselt értékekről nem indult el” – mondta Kuthi Áron, a Magyar Nemzet újságírója.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!