2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Külföld

Pánik, üvöltözés és sírás a repülőgépen

Az alacsony repülési magasság vezethetett a San Franciscó-i repülőgép-szerencsétlenséghez – ez derült ki a fekete doboz által rögzített adatok elemzése után. A Szöulból érkező Boeing földet éréskor kicsúszott a leszállópályáról, egy része teljesen kiégett, a farokrész leszakadt. Ketten haltak meg, a nyolcvan sérült közül harmincat még kórházban ápolnak.

Kínai önkormányzati tisztviselők, a sebesültek és az áldozatok hozzátartozói indultak el hétfő reggel Kelet-Kínából San Franciscóba. Először a kórházba mennek, hogy a szülők láthassák a gyermekeiket. A repülőszerencsétlenség túlélőit, akik nem szorultak kórházi ápolásra, egy helyi hotelben helyezték el. A szombati repülőszerencsétlenségben ketten vesztették életüket és 80-an sérültek meg. A légitársaság tagadta azt a sajtóban megjelent hírt, hogy tapasztalatlan pilóta vezette volna a gépet.

A gép az előírtnál jóval kisebb sebességgel közelített a leszállópályához, és közvetlenül a landolás előtt újra a levegőbe próbált emelkedni.

Egyes vélemények szerint a repülőgép túl alacsonyan érkezhetett a leszállópályához. Ezért csapódott a farokrésze a repülőteret a tengerparttól elválasztó falnak. „A kapitány üvölteni kezdett. Hallottam a hangját a hangszórókon, ahogy azt mondogatja: »Vészhelyzet, gépet kiüríteni!«. Pánikoltak az emberek és üvöltöztek. Sírtak. Volt egy légiutas-kísérő, aki nagyon kicsi és vékony volt, de nagyon bátor. Ő nyitotta ki az ajtót és a csúszdát, illetve mutatta, hogy erre jöjjön mindenki és hagyja el a gépet. Persze sírt közben. Félt ő is” – számolt be Eugene Rah túlélő.

A hatóságok szerint nem kizárt, hogy az egyik kínai lány nem landoláskor vesztette életét. Halálát az okozhatta, hogy a baleset utáni káoszban elgázolta az utasok segítségére siető mentőkocsik egyike. A szerencsétlenség ügyében a Szövetségi Nyomozó Iroda is vizsgálatot indított. Az FBI szóvivője szerint egyelőre semmi sem utal arra, hogy terrorcselekmény történt volna.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Bayer Zsolt: Szemben az erőszakkal

Bayer Zsolt: Szemben az erőszakkal

Jöjjön mindenki június elsején, mert ha valamikor, hát most nem pusztán a kormány mellett kell kiállnunk, hanem az életünk mellett – írja Bayer Zsolt a Magyar Nemzeten megjelent véleménycikkében, amelyet változtatások nélkül közlünk.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!