2024. 10. 06. Vasárnap Brúnó, Renáta napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 07:00

Külföld

Rákay Philip: Aljadék hazaáruló módjára viselkedtek a Tisza Párt képviselői - mutatjuk a részleteket + videó

A magyar jelölttel szemben egy görög jelöltet támogatott a Tisza Párt az EP-ben. Az Európai Parlament úgynevezett Szerbia-bizottságának vezetésébe a Patrióták Európáért frakció a vajdasági magyar Vicsek Annamáriát jelölte. A HírTV-t Németh Andrea tudósította. Rákay Philip: Aljadék hazaáruló módjára viselkedtek a Tisza Párt képviselői - mutatjuk a részleteket + videó
Óriási tömeg tiltakozott Londonban a gázai háború ellen

Óriási tömeg tiltakozott Londonban a gázai háború ellen

A szervezők szerint mintegy 300 ezren tüntettek a szabad Palesztináért és a népirtás befejezéséért a brit fővárosban. 2024. október 05.
Matteo Salvini: A legfontosabb kihívás a béke fenntartása

Matteo Salvini: A legfontosabb kihívás a béke fenntartása

A Liga párt rendezvényén Matteo Salvini rámutatott: “Erősödünk, és az, ami álomnak tűnt csupán, vagyis a nemzetközi patrióta mozgalom létrehozása, testet öltött”. 2024. október 05.
A Tűzfalcsoport közösségi oldalán leplezte le a Soros-birodalom legújabb húzását

A Tűzfalcsoport közösségi oldalán leplezte le a Soros-birodalom legújabb húzását

A Free Press Unlimited, egy hivatalosan hollandiai székhelyű szervezet jelentős, több mint két és fél milliárd forintnyi eurós támogatást kapott a Soros Györgyhöz köthető Nyílt Társadalom Alapítványoktól és az Európai Uniótól. Ezek a támogatások a magyarországi média viszonyainak alakítására irányulnak – írta meg a Tűzfalcsoport. 2024. október 05.
A tiltás ellenére utcára vonultak a palesztin tüntetők Rómában + videó

A tiltás ellenére utcára vonultak a palesztin tüntetők Rómában + videó

A HírTV-t János Dalma tudósította Rómából. 2024. október 05.
Amerika választ – A rabszolga felszabadítás maszlagja + videó

Amerika választ – A rabszolga felszabadítás maszlagja + videó

Mi is az igazság az amerikai polgárháborúról és hogyan is kényszerítették rá az államokat arra, hogy végül egyesüljenek? Erről beszélt az Amerika választ című műsorban Bogár László közgazdász és Szendrei Róbert Amerika-szakértő Viraghalmy Sarolta szerkesztő-műsorvezetővel. 2024. október 05.
Magyar Filmnapokat tartanak a londoni Magyar Házban + videó

Magyar Filmnapokat tartanak a londoni Magyar Házban + videó

Az eseménysorozat előtt pedig a brit filmipar szakembereit látták vendégül, hogy tájékoztassák őket a magyarországi forgatási lehetőségek további bővüléséről. A rendezvényen ott volt tudósítónk, Heckenast László is. 2024. október 05.
Negyedik tanévét kezdi meg a nagyváradi Collegium Varadinum + videó

Negyedik tanévét kezdi meg a nagyváradi Collegium Varadinum + videó

"A Tudományos Diákköri Konferenciánkat egy mentorprogrammal egészítettük ki,ennek az lenne a célja, hogy egy mentorral biztosítva egy tehetséggondozó program részeként egy tudományos munkát valósítsanak meg a tanév folyamán." Így fogalmazott Tőtős Áron, a Collegium Varadinum elnöke. 2024. október 05.
Újabb rakétatámadást indított Izrael a libanoni főváros ellen + videó

Újabb rakétatámadást indított Izrael a libanoni főváros ellen + videó

Az izraeli hadsereg háromszor is riasztotta dél-Libanon lakóit, hogy hagyják el a környéket. Sokan a felszólítások ellenére is folytatják mindennapi életüket. 2024. október 05.
Der Spiegel: Scholz ismét kudarcot vallott európai vezetőként

Der Spiegel: Scholz ismét kudarcot vallott európai vezetőként

A Mandiner is beszámolt róla korábban, hogy a német tartományi választásokat követően összeomlófélben lehet a Scholz-kormány. 2024. október 05.

George Beebe – volt CIA szakértő: El kell kerülni egy közvetlen katonai összecsapást a NATO és Oroszország között

Így lehet vége az ukrajnai háborúnak – írta cikke címében a Mandiner, mely a CIA korábbi Oroszország-szakértőjét kérdezte egy interjúban. 2024. október 05.

Kemény kritikát kapott otthonról David Pressman, az USA budapesti nagykövete

Szijjártó Péter Bryan E. Leibhez hasonlóan fogalmazott amikor ezt mondta: "David Pressman egy ellenzéki aktivista, a magyar ellenzék egyik vezető szereplője." 2024. október 05.

Palesztinbarát tüntetések ígérete forgatja fel Róma rendjét szombattól

Az olasz főváros rendőrkapitánya bejelentette: szigorították az ellenőrzést a Rómába bevezető autósztrádák kapuinál és a pályaudvarokon. 2024. október 05.

Az újabb csapás további eszkalációs veszélyt jelent a Közel-Keleten + videó

Újabb légicsapások rázták meg Libanon fővárosát. Az izraeli csapás célpontja a Hezbollah terrorszervezet hírszerzési központja, illetve a feltételezett új vezetője volt. 2024. október 04.

Az Európai Bizottság elnökével tárgyalt Magyar Péter + videó

Nem akart részleteket elárulni Magyar Péter az Európai Bizottság elnökével folytatott megbeszéléséről. A Fidesz szerint Magyar Péter azért utazott Brüsszelbe, mert a legmagasabb szinteken lobbizik mentelmi jogáért. 2024. október 04.

Szijjártó Péter: Az Európai Uniónak szüksége van a Nyugat-Balkánra

Magyarországnak nemzeti érdeke a nyugat-balkáni béke, nyugalom és stabilitás, a kormány ezért nagy erőkkel dolgozik a térségbeli országok európai uniós csatlakozásának a felgyorsításán - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Banja Lukában. 2024. október 04.

Ukrajnai háború – Toborzás kezdődött Lengyelországban

Megkezdődött a Lengyelország területén élő ukrán állampolgárok toborzása az önkéntes ukrán légióba – közölte pénteki varsói sajtóértekezletén Wladyslaw Kosiniak-Kamysz lengyel kormányfőhelyettes, nemzetvédelmi miniszter. 2024. október 04.

Olasz templom ellen tervezett merényletet egy egyiptomi férfi

Őrizetbe vettek az észak-olaszországi Bergamo városában egy egyiptomi férfit, aki terrortámadásra készült egy helyi katolikus templom ellen - közölték a hatóságok sajtótájékoztatón pénteken. 2024. október 04.

Ezrével menekülnek Libanonból + videó

Körülbelül 72 ezer libanoni menekült érkezett Szíriába az izraeli támadások két héttel ezelőtti kezdete óta. 2024. október 04.

Imanapot és böjtöt hirdetett Ferenc pápa október 7-ére + videó

Rómából Jánosi Dalma tudósított. 2024. október 04.

A magyar-szlovák együttműködés keretein belül segítik a Libanonban tartózkodó magyarok hazajutását

"Az evakuációs járat Pozsonyba érkezik természetesen, ahol pedig a pozsonyi nagykövetségen dolgozó kollégák fogják várni a hazatérő magyar állampolgárokat" – mondta Szijjártó Péter. 2024. október 04.

Uniós bíróság: a Metának korlátoznia kell a célzott reklámozáshoz történő adatfelhasználást

A Meta amerikai internetes óriásvállalatnak korlátoznia kell a Facebookról gyűjtött személyes adatok célzott reklámozásra való felhasználását. 2024. október 04.

Több tucat embert vettek őrizetbe a belga és a francia rendőrség összehangolt razziasorozatában

A műveletekben több száz rendőr, a vám-és pénzügyőrség egységei és a bevándorlási hivatal emberei vettek részt. 2024. október 04.

Románia élelmiszersegélyt küldött Libanonba

Pénteken 12 raklapnyi tartós élelmiszert vontak ki az állami tartalékalapból. 2024. október 04.

Áradások és esőzések okoznak komoly gondokat Bosznia-Hercegovinában és Montenegróban

Több embert elsodort az ár Bosznia-Hercegovinában pénteken, a hatóságok 14 halottról számoltak be, míg Montenegróban falvakat vágott el világtól a lezúduló eső. A térségben mindenhol áradások és esőzések nehezítik a közlekedést. 2024. október 04.

Szibériai farkasokkal erősít az orosz hadsereg?

Vlagyimir Putyin orosz elnök állítólag farkasokat küld a frontra az ukrán drónok fenyegetésének elhárítása érdekében – számol be az ATV a Daily Express orosz forrásokra hivatkozó jelentése alapján. 2024. október 04.

Határon túli magyar politikus ellen kampányolnak a tiszások

Amihez a Momentumnak több év kellett, azt a tiszások pár hét alatt összehozták: sikerült határon túli magyar politikus ellen kampányolniuk - értékelt Dömötör Csaba a közösségi oldalán olvasható pénteki bejegyzésében. 2024. október 04.

Hídról akart lelökni egy turistát két migráns Spanyolországban + videó

A Hír TV-t Tóth Brigitta tudósította Murciaból. 2024. október 04.

Megosztja az olasz politikát Orbán Viktor terve, hogy egy asztalhoz ültetné az orosz és az ukrán elnököt + videó

A miniszterelnök tárgyalóasztalhoz ültetné az ukrán és az orosz vezetőt. A mediterrán állam baloldali politikusai azonban úgy gondolják, a kormányfőnek inkább karba tett kézzel kellene néznie a háborús eseményeket. 2024. október 04.

Legfrissebb hírek

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!